Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ .

2,9 ΡΙΧΤΕΡ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ .

2,9 ΡΙΧΤΕΡ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.33 το μεσημέρι της Τρίτης με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα σε Γαρδίκι και Νεράιδα . . .
Ο σεισμός έγινε αισθητός στα ορεινά του Νομού . 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το trikalavoice.gr  είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. , ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει η συγκεκριμένη περιοχή σεισμό τέτοιου μεγέθους .

Τrikalavoice.gr

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο πνευματικό κέντρο των Ηπειρωτών , Κλεισθένους 15 Αθήνα .
Ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας και η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας , συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας με προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα " Της Άρτας το γεφύρι" .
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου "Εν χορώ και οργάνοις'' (επί των ωραίων η ωραιότης) του χοροδιδάσκαλου και λαογράφου Σπύρου Νεραϊδιώτη '' .
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
Ο Αντώνης Κοντός, παιδίατρος, πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας.
Ο Γιάννης Λιούκας, πρόεδρος της αδερφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.
Ο Χρήστος Μέγας, Δημοσιογράφος.
Ο Ηλίας Προβόπουλος, Δημοσιογράφος.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Π.Σ.Ε
Γιώργος Δόσης.
Τραγούδια του γάμου θα ερμηνεύσουν οι "Λαληταδες"
Η Εκδήλωση οργανώνεται υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος .

Φωτογραφία του Σπύρος Νεραϊδιώτης.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Νέα τραγωδία στα Τρίκαλα σε . . . . . κυνήγι .

Καραμπίνα

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε κυνήγι στα ορεινά των Τρικάλων . Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Πύλης νεκρός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 56χρονος Τρικαλινός Κωνσταντίνος Κούτσικος , ιδιοκτήτης καφενείου στο Βαθύρευμα Τρικάλων, θύμα πυρών από συγγενή του . . . Οι 2 κυνηγοί , το πρωί ξεκίνησαν από το Δημοτικό Διαμέρισμα Πολυνερίου του Δήμου Πύλης για κυνήγι αγριογούρουνο και σε καρτέρι που είχαν στήσει , κάτω από άγνωστος συνθήκες , ο 56χρονος πυροβολήθηκε από τον ξάδερφό του , ο οποίος έχει συλληφθεί από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης .

 Τrikalanews.gr

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .

Ασχημο Συμβάν εχθές στην κορυφή . Πήρε Φωτιά το σπίτι του Ναπολέων . Τα πράγματα του σωθήκανε . Η στέγη δυστυχώς καταστράφηκε .

 



Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η Γέφυρα στο Γκολφάρι .

Ηταν η δεκαετία του 60 όταν ο μπάρμπα Νίκος Κουτσιούκης έδινε για πρώτη φορά λύση στη μέχρι τότε απομόνωση του Γκολφαρίου , τοποθετώντας πάνω από τον Αχελώο δύο συρματόσχοινα και ένα κουβούκλιο με ρουλεμάν που έδινε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση προς τον πολιτισμό .
Επακολούθησε αργότερα η κατασκευή από τους Γκολφαριώτες του κρεμαστού γεφυριού που υπάρχει ακόμη και σήμερα , ποιος θα το φανταζόταν τότε ότι 40 χρόνια αργότερα θα ήταν και πάλι χρήσιμο .
Στη συνέχεια έπρεπε να ενεργοποιηθεί ένας «μεγάλος απόδημος Γκολφαριώτης» ο Λάζαρος Τσιουπράς που δούλεψε για το χωριό του και κατασκευάσθηκε ένας υποτυπώδης δρόμος στον κακοτράχαλο τόπο, δεν άντεξε όμως στην ορμή του Αχελώου , με τη βοήθεια βέβαια και των έργων της ΔΕΗ ο δρόμος καταστράφηκε .
Τη λύση έδωσε πάλι το κρεμαστό γεφύρι , παράλληλα όμως πολλοί άνθρωποι τότε κινητοποιήθηκαν και πέτυχαν την κατασκευή από τη ΔΕΗ της πολυπόθητης επί δεκαετίες γέφυρας, ανταποδοτικά για την καταστροφή που προκάλεσε .
Η χαρά και η ανακούφιση όμως δεν κράτησε για πολύ, το 2010 πάλι από την ορμή του Αχελώου με τη βοήθεια αυτή τη φορά της κλασσικής ελληνικής προχειρότητας, η γέφυρα κατέρρευσε .
Αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν περισσότεροι άνθρωποι, η τεχνολογία βοήθησε να γίνει το πρόβλημα ευρέως γνωστό, Γκολφαριώτες και όχι μόνο έτρεξαν, δημοσιοποίησαν το θέμα , μίλησαν με υπευθύνους , παράλληλα έγιναν από πολλούς πολιτικούς όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού συμπατριώτη μας πρωθυπουργού , επερωτήσεις στη βουλή .
Η περιφέρεια Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε, εξοικονόμησε τμηματικά τα απαραίτητα κονδύλια και η πολυπόθητη γέφυρα μετά από πέντε χρόνια ξανακατασκευάστηκε και πάλι οι Γκολφαριώτες έχουν το αυτονόητο, την πρόσβαση στον πολιτισμό . 

Από αυτό το βήμα της εκφράζουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ .
Εμείς οι Γκολφαριώτες ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην κατασκευή της, δεν θα αναφερθώ σε ονόματα γιατί μπορεί να παραλείψω κάποιους και δεν θα το ήθελα .
 

* Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Τσιουπρά, ο οποίος με συνέπεια πάντοτε μας ενημέρωνε φωτογραφικά για την εξέλιξη των έργων.



Θανάσης Αποστολίκας .