Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Όχι για μένα ! Για την φουκαριάρα την παράταξη . Δώστε και κανένα ψηφαλάκι ! ! ! !

Θέμα ημερών η παράδοση της σήραγγας Γκρόπας . 
Ολοκληρώθηκαν στην πλειοψηφία τους οι εργασίες, ωστόσο θα πρέπει να κρατήσει ο καιρός για να γίνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της εισόδου της σήραγγας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πινδέων Απ. Παντέρα
Στο παρά πέντε για να δοθεί η σήραγγα της Γκρόπας, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πινδέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο (και εκ νέου υποψήφιο, αλλά για το Δήμο Πύλης) κ. Απόστολο Παντέρα, όλα τα έργα υποδομής της σήραγγας έχουν ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η ασφαλτόστρωση του πίσω τμήματος της σήραγγας για να δοθεί στην κυκλοφορία.
Μοναδική αιτία για την καθυστέρηση, τα "καμώματα" του καιρού που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των εργασιών.
Η σήραγγα της Γκρόπας, είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Εδώ και δεκαετίες έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις περί της αναγκαιότητας κατασκευής του έργου, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην οδική απομόνωση που παρατηρείται στα ορεινά του Δήμου Πινδαίων και των Κοινοτήτων Νεράιδας και Μυροφύλλου, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Μετά από έντονες διεργασίες λοιπόν, το έργο κατασκευής σήραγγας στην θέση Γκρόπα, της εθνικής οδού Τρικάλων - Άρτας, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2005, ενώ στις 24 Αυγούστου υπεγράφη η Σύμβαση μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων/Οδικών Σηράγγων & Υπογείων Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και της εταιρίας ΕΤΕΘ Α.Ε., θυγατρικής εταιρίας της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.
Η εταιρία κλήθηκε να κατασκευάσει τη σήραγγα συνολικού μήκους 1.500 μέτρων και διατομής 5μ. επί 8μ. καθώς και την ανατολική πρόσβαση της σήραγγας, μήκους 400 μέτρων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το έργο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα κοστίσει 27.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
Με τη σήραγγα της Γκρόπας, παρακάμπτεται ουσιαστικά ο αυχένας της επαρχιακής οδού που συνδέει τα Στουρναρέικα με την Μεσοχώρα, σημείο στο οποίο παρατηρούνται συχνά προβλήματα και διακοπή της κυκλοφορίας, κυρίως το χειμώνα λόγω χιονόπτωσης.



 Εν αναμονή .

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Πινδέων κ. Απόστολου Παντέρα στα "Τρικαλινά Νέα", οι εργασίες συνεχίζουν κανονικά, ωστόσο απομένει να στρωθεί ο τάπητας στην έξοδο της σήραγγας, όπου έχουν τελειώσει τα υπόλοιπα έργα υποδομής. Μάλιστα, ο κ. Παντέρας ανέφερε ότι έχει πέσει και η πρώτη άσφαλτος εντός της σήραγγας, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως είπε, η ξαφνική επιδείνωση του καιρού και οι συνεχείς βροχοπτώσεις, δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων, αφού απαιτείται ένα δεκαήμερο καλοκαιρίας για να στρωθεί η άσφαλτος και να δοθεί η σήραγγα στην κυκλοφορία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν "κρατήσει" ο καιρός, θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση και θα περάσει ακόμη ένας χειμώνας ταλαιπωρίας για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας.
Πάρα ταύτα, ο κ. Παντέρας, δηλώνει αισιόδοξος ότι ο καιρός θα βελτιωθεί και οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης στο τμήμα της εισόδου, θα γίνει εντός των επομένων ημερών.






Μαρία Ξηντάρα . Τρικαλινά Νέα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: