Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Έστω και έτσι , είδαν άσπρη μέρα .

Στα “άσπρα” ο Νομός Τρικάλων


Πολικές... θερμοκρασίες επικράτησαν χθες στην περιοχή μας. Ύστερα από καιρό είδαμε, επιτέλους, μιαν άσπρη ημέρα έστω κι αν δεν ήταν όπως ακριβώς τη θέλαμε και τη... φανταζόμαστε!
Όσον αφορά την πόλη των Τρικάλων, δεν προβλέπεται (σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.) νέα χιονόπτωση μέχρι -τουλάχιστον- τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αν και το θερμόμετρο θα υποχωρήσει στους -9oC. Στην Καλαμπάκα αναμένεται χιονόνερο (18/12) και έως -8oC, ενώ στα ορεινά χιονόνερο ή χιονόπτωση (18, 19/12) και -14oC. Ιδανικό Σαββατοκύριακο, δηλαδή! Μάλλον ήλθε η ώρα να... κηρύξουμε χιονοπόλεμο στο Μνημόνιο!
Στα λευκά ντύθηκε, χθες, ο Νομός Τρικάλων με το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, όπου από το βράδυ της Τετάρτης άρχιζε να χιονίζει, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Από το προχθές το βράδυ άρχιζε να χιονίζει, έχοντας ως αποτέλεσμα, οι Τρικαλινοί να ξυπνήσουν σε έναν λευκό τοπίο. Στα πεδινά το ύψος του χιονιού έφθασε τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά το χιόνι έφθασε και τα 35 εκατοστά. Από τις επτά το πρωί, τα μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων βγήκαν στους δρόμους για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση και να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό, ενώ χθες, το μεσημέρι άνοιξε και ο δρόμος προς το Μυρόφυλλο, το τελευταίο σημείο που υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης. Επτά μηχανήματα της Νομαρχίας χρησιμοποιήθηκαν, ενώ μισθώθηκαν ακόμα πέντε ιδιωτικά μηχανήματα, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η κατάσταση που δημιουργήθηκε, εξαιτίας του χιονιού. Επίσης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν με την χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Όπως δήλωσε, ο αντινομάρχης, κ. Νίκος Σακκάς γίνονταν προσπάθειες να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοικτό και κυρίως να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση των οχημάτων που κινούνταν από και προς τα ορεινά. Ενώ, πρόσθεσε στόχος είναι σήμερα να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
«Παρατηρούνται προβλήματα γιατί ο χιονιάς ήταν ανεξέλεγκτος σε χρονική διάρκεια και μεγάλος. Αυτό που κάναμε ήταν να κινητοποιηθούμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο. Επίσης, είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους Δήμους. Είμαστε υπεύθυνοι για κεντρικούς δρόμους, όπως υπεύθυνη είναι και η ΔΕΣΕ για κάποια κομμάτια των Εθνικών Οδών και προσπαθήσαμε από κοινού να λύσουμε το πρόβλημα», σημείωσε.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: