Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Όταν λέμε τουρισμός στα ορεινά του δήμου Πύλης εννοούμε Περτούλι και Ελάτη μόνο ή ξέρουμε οτι κάτι υπάρχει και πέρα από την Γκρόπα ;

Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό στην Πύλη .

Πραγματοποιήθηκε προχθές με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων και ορεινού όγκου .
Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε προχθές, Τετάρτη, στο δημαρχείο Πύλης.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Θανάσης Πλαβός (τουρισμού) και Γιάννης Κουτσονάσιος (πολιτισμού), ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων και Ορεινού όγκου κ. Δημήτρης Χατζηγάκης, όπως και μέλη της ίδιας Ένωσης.
Σύμφωνα με τον κ. Κουφογάζο, αντικείμενο της σύσκεψης που είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών σε ζητήματα που αφορούν σε έργα υποδομής για τον τουρισμό.
Τόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού του ορεινού όγκου, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της σύσκεψης. Υπήρξε μία ταύτιση απόψεων σε αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για υποδομές και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο κ. Κουφογάζος, αρκετές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου Πύλης.
Εκτός από τα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τα αναγκαία έργα υποδομής για την υποστήριξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, υπήρξε μία γενικότερη συζήτηση, με πρωτοβουλία του κ. Κουφογάζου, για τη γενικότερη τουριστική πολιτική που πρέπει να χαραχθεί για να διευρυνθεί αυτό το προϊόν.
Όπως ο ίδιος, τόνισε υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ των επενδύσεων από την πλευρά των ιδιωτών και των υποδομών από την πλευρά της επίσημης πολιτείας για να αποφέρουν αυτές οι επενδύσεις τα προσδοκώμενα στον τουρισμό, λόγω της υπαρκτής υστέρησης σε βασικές υποδομές που απουσιάζουν από την περιοχή.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύλης έθεσε και το ζήτημα της διεύρυνσης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο Δυτικής Θεσσαλίας με την τουριστική διασύνδεση των Μετεώρων, του ορεινού όγκου (Ελάτης, Περτουλίου, Νεραιδοχωρίου κ.α.), της Πύλης με το Μουζάκι και τη λίμνη Πλαστήρα. Ο κ. Κουφογάζος έκανε λόγο για υπέρβαση προκαταλήψεων του παρελθόντος στο πλαίσιο της ανάγκης να διευρυνθεί το τοπικό τουριστικό προϊόν προκειμένου να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πρότεινε, μάλιστα, την από κοινού συμμετοχή σε εκθέσεις, αλλά και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προβολής σε επίπεδο Δυτικής Θεσσαλίας.
Καταλήγοντας, δήλωσε ότι ο ρόλος της δημοτικής αρχής Πύλης θα είναι υποστηρικτικός (σε μέγιστο βαθμό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και συντονιστικός για την προώθηση κοινών και ιεραρχημένων προτάσεων από τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού της περιοχής.
ΕΡΕΥΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: