Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δύο άρθρα . . . . . . . . . ένα αποτέλεσμα .

Το πρώτο άρθρο : http://mesochoranet.gr/

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .
 
Ο γνωστός “λαγός” των εργολαβικών σχεδίων ξαναχτυπά... Διαβάζουμε σήμερα στη στήλη της “ΕΡΕΥΝΑΣ” με τον αποκαλυπτικό τίτλο ”άκουσα και γράφω” [ http://www.e-erevna.gr/photoPages/2382011/009.jpg ] , (είναι γνωστό σε όλους το προσωνύμιο του υπογράφοντα τη στήλη ), ότι ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος έχει στα σχέδιά του να διανοίξει αγροτικό δρόμο από τη Μεσοχώρα μέχρι το Μυρόφυλλο.... Επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους.
Τυχαίο ότι η αναγγελία γίνεται από τη συγκεκριμένη στήλη; Η στήλη αυτή μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να αναγγέλλει – ως λαγός - δήθεν άκακα ή χρήσιμα έργα τα οποία στη συνέχεια αποδείχνονται κερδοφόρες εργολαβίες... με καλύτερα παραδείγματα τα διάφορα έργα της ΔΕΗ στη περιοχή της Μεσοχώρας.
Τι μας λέει στο σημερινό του κείμενο. Ότι πρώτον δεν υπάρχει η τοποθεσία “Μαλόραχη”αλλά η τοποθεσία μνημείο Κατσαντώνη - μνημείο που ανήγειρε αυθαίρετα ο ίδιος με δαπάνη εργολάβων της ΔΕΗ και τώρα το χρησιμοποιεί πρώτον για τη δημιουργία ανιστόρητων γεγονότων (οι όποιες ιστορικές αναφορές στο κείμενό του είναι αυθαίρετες ιστορικά ) αλλά κυρίως ως προπομπό άλλων κατασκευαστικών έργων στη περιοχή. Δεύτερον “περνάει” γραμμή στο Δασάρχη Τρικάλων και του προετοιμάζει το έδαφος για να εγκρίνει την παράνομη διάνοιξη δρόμου.
Ποια είναι η πραγματικότητα: Υπάρχει οδική σύνδεση Μεσοχώρας – Μυρόφυλλου, αρκεί να γίνει άμεσα η γέφυρα στον Αχελώο που η καταστροφή της απομόνωσε το Μυρόφυλλο. Ακόμα και αν γίνει η αγροτική σύνδεση από την προτεινόμενη περιοχή θα αφορά μόνο και αυστηρά το καλοκαίρι και αυτό πάλι με μεγάλη δυσκολία. Μέχρι τη θέση Μορτζούλα – όπου κατά το δημοσίευμα ο Δήμος σχεδιάζει την ανέγερση καταφυγίου – υπάρχει δρόμος.
Τώρα τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους – Δασάρχη Τρικάλων, Δήμο Πύλης, αλλά και κάθε άλλον εμπλεκόμενο:
Υπάρχει σχέδιο κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Παλούκι-Αγκάθι-Σπιτάκι (βρωμερή) του όρους Χατζή από την εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.Ε; (από εκεί θα περάσει η δρόμος που προτείνει ο ”λαγός”).Κατατέθηκαν στο Δασαρχείο Τρικάλων και στο Δήμο Πύλης αιτήσεις για τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την ενδιαφερόμενη εταιρεία;
Περιμένουμε απαντήσεις εδώ και τώρα.
“Αχελώου Ρους”
Υ.Γ1:Από το Δήμαρχο Πύλης κ. Κουφογάζο, που εκτιμούμε ιδιαίτερα, περιμένουμε σ αυτά τα ζητήματα διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Κρατάμε προς στιγμή την ελπίδα ότι η πρακτική διαρροών αφορά τον γνωστό “λαγό” και όχι τον ίδιο.
ΥΓ2:Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικό δημοσίευμα με την χωρική αποτύπωση του έργου και σχετική περιβαλλοντική μελέτη.

Το δεύτερο άρθρο : http://aspropotamos-org.blogspot.com/

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ...



Λένε πως μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Σας στέλνω μία φωτογραφία απο το όρος Βάρνους στην Φλώρινα απο εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αλπική περιοχή. Είναι να τοποθετήσουν 30 ανεμογεννήτριες και φαίνονται οι βάσεις μόνο απο 2!!! Όλη η Αλπική ζώνη έχει γίνει ένα απέραντο ΝΤΑΜΑΡΗ , το βουνό έχει ισοπεδωθεί και να φανταστείτε ότι στη ΜΠΕ μιλούν για διάνοιξη δρόμου πλάτους 5 μέτρων!!!! Εδώ πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ φαίνονται και οι νταλίκες!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΜΠΕ. Όλες είναι copy paste και όλες λένε τα ίδια!!! Εκεί τα έργα τα σταμάτησε προσωρινά το ΣΤΕ, δεν ξέρω την συνέχεια αλλά η καταστροφή έχει γίνει. Σας φαίνετε αυτό για πράσινη ανάπτυξη;;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: