Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

H ΔΗΜΑΡ για το φράγμα Μεσοχώρας .

Το φράγμα της Μεσοχώρας πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο διότι είναι ανεξάρτητο της εκτροπής του Αχελώου και μπορεί να δώσει σημαντική ποσότητα καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων .

H ΔΗΜΑΡ για το φράγμα Μεσοχώρας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΔΗΜ.ΑΡ., στην οποία παρευρέθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γεράσιμος Γεωργάτος .
Συμπληρώνεται μάλιστα ότι «πέραν της οποιασδήποτε απόφασης, υπάρχει ήδη ένα δεδομένο: έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ στη Μεσοχώρα όπου το έργο είναι έτοιμο και μένει ανεκμετάλλευτο» .
Για το θέμα του σχεδίου «Αθηνά» η ΔΗΜΑΡ τηρεί αποστάσεις από τις αντιδράσεις που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο αναφέροντας ότι «το σχέδιο ξεκινά από μια σωστή αντίληψη, πως το απέραντο σκορποχώρι που προκάλεσε η διασπορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη τη την επικράτεια θα πρέπει να συμμαζευτεί. Οι συγχωνεύσεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια κυρίως εκπαιδευτικά τα οποία απαιτούν συγκεντρώσεις τμημάτων σε μεγάλα σύνολα, τις γνωστές πανεπιστημιουπόλεις. Οι τοπικισμοί που προωθήθηκαν στο παρελθόν από βουλευτές, δημάρχους και κάθε είδους τοπικούς παράγοντες έβλαψαν αρκετά και είναι λυπηρό όταν τους ξανασυναντάμε» .
Τέλος τα μέλη της επιτροπής επιβεβαίωσαν την πολιτική του κόμματος για στήριξη του κυβερνητικού συνασπισμού παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που συχνά ανακύπτουν .
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: