Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχειρησιακό σχέδιο για την αγροτοκτηνοτροφία στο Δ. Πύλης .

Μία πρόγευση έδωσε χθες σε εκδήλωση του Αναπτυξιακού Κέντρου ο κ. Στέφανος Τσιάκας .

Δύο μελέτες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και του τουρισμού προανήγγειλε προ τριμήνου ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος.
Κι αυτό γιατί, τα διαπιστωμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Πύλης είναι δύο. Το πρώτο συνδέεται με την αγροτοκτηνοτροφία και το δεύτερο που κεφαλαιοποιείται ήδη σε ανάπτυξη για τη δημοτική ενότητα Αιθήκων, είναι ο τουρισμός.
Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος προανήγγειλε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη σύνταξη σχεδίου – μελέτης για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα το οποίο είναι πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μελέτη που αποτυπώνει τα πραγματικά δεδομένα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα για το διευρυμένο δήμο Πύλης, εντοπίζει τις προοπτικές ανάπτυξης και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις μέσω των οποίων θα γίνει πραγματικότητα αυτή η ανάπτυξη.
Ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Πύλης κ. Στέφανος Τσιάκας, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας έδωσε, ως ομιλητής, του επιχειρησιακού σχεδίου για την κτηνοτροφία και τη γεωργία στο Δήμο Πύλης.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, επομένως, είναι έτοιμο και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Και για τον τουρισμό .
Ο κ. Κουφογάζος είχε προαναγγείλει και δεύτερη μελέτη για τον τουρισμό.
Η συγκεκριμένη μελέτη θα απαντά στον κυρίαρχο για τη δημοτική αρχή Πύλης στόχο που περιγράφεται και στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και είναι η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού.
Στον τουρισμό ο πυλώνας βάσει του οποίου θα εκπονηθεί η μελέτη είναι η διασύνδεση των τουριστικών προορισμών της Δυτικής Θεσσαλίας. Η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών του τουριστικού προϊόντος των περιοχών των δήμων Πύλης, Μουζακίου, Αργιθέας και Πλαστήρα. Πέρα από τις αναγκαίες υποδομές σύνδεσης των τουριστικών προορισμών, στόχος είναι και η ανάληψη κοινών προωθητικών ενεργειών με την κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού.
Οι προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης στο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, δεν θα περιορίζονται μόνο στις ήδη αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές, αλλά θα επεκτείνεται και σε εκείνες που έχουν ανάλογες προοπτικές ήπιας ανάπτυξης, ωστόσο, δεν έτυχαν της ενδεικνυόμενης προσοχής τα προηγούμενα χρόνια .

Η ΕΡΕΥΝΑ .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: