Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

33o Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια .


alt
 
Με κορυφαία οργάνωση του προγράμματος, την αναπαράσταση του παραδοσιακού Σαρακατσάνικου γάμου, πραγματοποιείται το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια (Νομός Τρικάλων), σε υψόμετρο 1150 μέτρων.Οι τριήμερες εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου .
Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου : "Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσάνοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής .
Το εφετινό Αντάμωμα απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης .
Με το πνεύμα αυτό επιλέχτηκε ως πρώτη εκδήλωση του προγράμματος ο παραδοσιακός Σαρακατσάνικος γάμος, που αποτελεί ύμνο στην οικογένεια και θεσμό κορωνίδα των ηθών και εθίμων του Σαρακατσάνικου βίου στο διάβα της ιστορίας".
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι αναρτημένο στο site της Ομοσπονδίας  www.e-sarakatsanos.gr
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: