Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Τελικά που βρεθήκανε ;

Πιο άνετη και ασφαλής έχει καταστεί η οδική σύνδεση Τρικάλων-Αρτας μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις και τα έργα για την ολοκλήρωσή της.. Μετά και την ολοκλήρωση της σήραγγας Γκρόπας, στα τέλη του έτους, η απόσταση και ο χρόνος ταξιδιού περιορίζονται σημαντικά, από Τρίκαλα προς Άρτα και το αντίστροφο.
Για το θέμα αυτό σήμερα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των εκπροσώπων των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, των νομαρχών Τρικάλων και Άρτας, εκπροσώπων των ΤΕΔΚ των δύο νομών, δημάρχων και φορέων στα όρια των δύο νομών.
Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάσθηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται για τους δύο νομούς και τις Περιφέρειες, καθώς και οι τομείς που θα αποτελέσουν πλέον πεδία ευρύτερης συνεργασίας για ανάπτυξη και πρόοδο.Στον χαιρετισμό του ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης ανέφερε: «Το ότι καταφέραμε να πετύχουμε την οδική σύνδεση καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για τους κατοίκους των δύο περιοχών.Τώρα αποκαθίσταται μία ισορροπία που υπήρχε πάντα σε αυτή την περιοχή, γιʼ αυτό θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων της προηγούμενης και της σημερινής για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτών των έργων, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους δημάρχους των περιοχών και όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των δύο περιοχών, τους κοινοβουλευτικούς παράγοντες της περιοχής μας.Πρέπει να πω ότι και το Τμήμα Αρματολικό - Γέφυρα Αλεξίου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, η μελέτη έχει αναρτηθεί, άρα μέχρι το 2013 θα έχουμε και το δρόμο πρόσβασης για Ελάτη. Καταλαβαίνετε επομένως πόσο σημαντικά αλλάζουν τα δεδομένα για τις περιοχές μας, πόσο κοντά θα έρθουμε και πόσο θα αναπτυχθούν οι περιοχές αν συνυπολογίσουμε και την ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας.Πρέπει να τολμήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς και τολμούμε και προχωράμε και όποιο πολιτικό κόστος θα γίνει όφελος για τους πολίτες και τις επόμενες γενεές».Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας τόνισε: «Είναι πολιτική μας απόφαση να υλοποιούμε έργα σπάζοντας τα διοικητικά όρια των Δήμων, των Νομών, των Περιφερειών της χώρας. Το κάναμε αυτό με το πρόγραμμα «Πίνδος» στο οποίο συμμετέχετε όλοι.Επενδύουμε σημαντικά και ολοκληρώνουμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια το έργο της Μεσοχώρας. Συγχρόνως υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, οδικό που συνέδεσε τους δύο νομούς. Και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις σε αυτό τον άξονα με ένα έργο στη Γκρόπα που ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ».Ο ομάρχης Άρτας κ. Παπαβασιλείου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Για μένα είναι μια ημέρα συγκινησιακής φόρτισης και μια ημέρα ικανοποίησης. Η προσπάθεια σύνδεσης των δύο νομών που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια λίγη σημασία θα είχε αν δεν γίνονταν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, η Εγνατία Οδός, η Ε-65».Εκτός αυτών στη συνάντηση μετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μπαλτογιάννης, ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Ντ. Κοτρώνης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Δημ. Τσέλιος, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Τρικάλων και δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Κουφογάζος, ο δήμαρχος Πινδέων κ. Απ. Παντέρας, ο πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας κ. Ηλ. Καραγιώργος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μυροφύλλου κ. Γ. Ράπτης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρτας κ. Χασιάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες της νομαρχίας Τρικάλων.
Όλος ο τοπικός τύπος ήταν εκεί .Εμείς το διαβάσαμε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πάντως.

7 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Αν κρίνω από τις φωτογραφίες, η συνάντηση έγινε στα Ψάρια Σκαρπαρίου. Ήταν μια υπερκομματική προεκλογική συγκέντρωση.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Πάντως θανάση φωτογραφίες βγάλανε παντού . Στην γκρόπα ,στο φράγμα,στα ψάρια ......Μόνο στην Αγία κυριακή δεν ανεβήκανε να ανάψουνε το κεράκι .....Και ο Κος Παντέρας είναι πολύ χαρούμενος όπως διαβάζω που επι των ημερών του θα τελειώσει το φράγμα της Μεσοχώρας και η σήραγγα της Γκρόπας.........

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να είναι ήρωας και μόνιμος Δήμαρχος Πινδαίων. Αλλά οι επιλογές του, βλέπεις, δεν είναι πολιτικές.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση δεν σου κάνει εντύπωση πως μέσα στις τόσες 'φιέστες' , που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας , η αναφορά για το φράγμα της Μεσοχώρας ήταν σχεδόν μηδενική . Μήπως λόγο εκλογών δεν θέλουν να προκαλέσουν το λαϊκό αισθημά γιατί ξέρουν οτι έχουν κάνει "πατατιά", για να μην πω 'αλλη λέξη,και δέν τους πέρνει;

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μεσοχώρα δεν σταμάτησαν καθόλου, παρότι συνοδεύονταν από Μεσοχωρίτες παράγοντες. Μόνο ο Δήμαρχος χαιρέτησε κάποιους (ξένα κι έρμα που λέει η μάνα μου). Πέρασαν σαν τους κλέφτες. Αλλά είχαν μούτρα να δουν τους Μεσοχωρίτες!
Εμένα μου έκανε εντύπωση που ο Πρόεδρος Καραγιώργος δεν υποπτεύτηκε την προεκλογική φιέστα.Δεν έμαθε για το Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας που κατήγγειλλε την προεκλογική φιέστα στην παράδοση της παράκαμψης Αγρινίου (της Ιονίας Οδού);
Για το Δήμαρχο Πινδαίων δεν απορούμε.

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Αγαπητέ Τάκη, συγχαρητήρια για το blog σου.
Θα είναι χρηστικό για τους επισκέπτες να βάλεις στη δεξιά στήλη το πρόσθετο με τα τελευταία δημοσιευμένα σχόλια.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Να σου πω την αλήθεια το blog το ξεκίνησα γιατί Καπρό έψαχνα και Καπρό δεν έβρισκα στο διεθνές χωριό . Όταν μπορώ , ασχολούμε και λίγο παραπάνω με το blog , γιατί η ορεινή μου πατρίδα , που μου λείπει πολύ , νιώθω να είναι πιο κοντά μου . Αλλά όπως ξέρεις οι ελεύθερες ώρες του καθενός μας είναι μετρημένες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που έχουμε , τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα . θέλω να βάλω και κάποιες "φωτογράφικες" στιγμές , αλλά να δω πότε θα προλάβω . . . .