Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Άντε μήπως και μας φτιάξουν τις γέφυρες μας που είναι σε ΆΘΛΙΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ .

Υπογραφή Κώστα Αγοραστού για 2 έργα στο οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων .
 
Μιχαλάκης Αγοραστός
Δυο συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 432.000 ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση-αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών, στο οδικό δίκτυο ορεινής Πύλης Π.Ε Τρικάλων 2013», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) που αφορά εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των ζημιών με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών σε όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής  Πύλης, καθώς και «Φύλαξη Σηράγγων Οδικού Δικτύου Τρικάλων» προϋπολογισμού 132.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) που αφορά Φύλαξη όλων των εγκαταστάσεων των 6  σηράγγων που βρίσκονται στο οδικό τμήμα Στουρναρέϊκων - Μεσοχώρας – Αγίας Κυριακής της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια της Π. Ε Τρικάλων και έχουν σαν στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Με τους πόρους που διαθέτουμε, οι οποίοι έχουν ελαχιστοποιηθεί, κάνουμε ότι είναι δυνατό για τη φύλαξη και την ασφάλεια των σηράγγων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας.
Σε ότι αφορά το έργο της συντήρησης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις θέσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Κ.Α.Π. Π.Ε. Τρικάλων 2013. Η μελέτες των έργων συντάχθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία είναι και η επιβλέπουσα Υπηρεσία .
Trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: