Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Για το " Τιμημένο " . . . .

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος το καλοκαίρι , ένα από τα σημεία αναφοράς στην Ορεινή μας πατρίδα , θα είναι το " ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ " .


Το βάρος της διοργάνωσης φέτος θα το έχει ο " Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΕΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ " .
Οι δυο όμιλοι που καταρτίστηκαν είναι οι εξής :

Α' ΟΜΙΛΟΣ . 
ΛΑΦΙΝΑ 
ΜΕΣΟΧΩΡΑ
ΝΕΡΑΪΔΑ
ΠΑΧΤΟΥΡΙ 

Β' ΟΜΟΛΟΣ .
ΑΕΤΟΣ
ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΟ
ΒΑΘΥΡΕΜΑ
ΚΟΡΥΦΗ 

Οι αγώνες θα γίνουν τις ημέρες μεταξύ του " Σωτήρος " και του " Δεκαπενταύγουστου " .
Περισσότερες λεπτομέριες για τις ημέρες , ώρες και γήπεδα των αγώνων , προσεχώς .
Για τον παραπάνω λόγο , ο ακούραστος πρόεδρος του συλλόγου Κος Παντελής Τσάκαλος , κάνει τα πάντα ώστε το γήπεδο του Αετού να είναι έτοιμο από κάθε άποψη να φιλοξενήσει τους αγώνες που θα γίνουν εκεί .
Βεβαίως αγώνες θα γίνουν και στα άλλα γήπεδα που υπάρχουν στην Ορεινή μας πατρίδα. 

Παρακάτω ένα ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα του συλλόγου του Αετού για το γήπεδο .


                         "Γκαζώνει". . .  στο γκαζόν ο πρόεδρος  !

 
"Τα αγαθά κόποις κτώνται" έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. "Πίσω από τα ωραία πράγματα κρύβονται ωραίοι άνθρωποι" λένε πιο σύγχρονοι στοχαστές. Δουλειά - προνοητικότητα - όμορφο αποτέλεσμα, το τρίπτυχο αυτό αποτυπώνεται και στις ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Παντελή Τσάκαλου αλλά και των υπόλοιπων μελών, όσο αφορά την αποπεράτωση-συντήρηση του γηπέδου του χωριού μας.
Ειδικά για τον Παντελή, η ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου είναι το μεγάλο του πάθος και στοίχημα ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια. Πίστεψε από την αρχή σ' αυτό το μεγάλο έργο του Συλλόγου και έχει ρίξει όλο το βάρος των δυνάμεών του σ' αυτό . Κοιμάται κι ονειρεύεται... μόνο γήπεδο ο πρόεδρος ! 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχα την τύχη να ανέβω στο χωριό για λίγο και τον βρήκα... που αλλού; στην κορφή του χωριού, στο γήπεδο. Είχε μια βδομάδα πάνω στον Αετό ο Παντελής, αλλά οι καθημερινές βροχές δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί με το γκαζόν του γηπέδου. Μόλις ήρθε για ...μιάμιση μέρα η λιακάδα, βρήκε τη μηχανή και άρχισε το κούρεμα. Όπως λέει κι ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί, αν δεν κουρευόταν τώρα το γκαζόν θα ήταν πολύ δύσκολο αργότερα να γίνει κάτι τέτοιο, με συνέπεια την καταστροφή του χλοοτάπητα του γηπέδου .
 
gazonei_gipedo_3

Αφιέρωσε πολλές ώρες ο πρόεδρος για το κούρεμα του γηπέδου και κυριολεκτικά άλλαζε φανέλες από τον κόπο και τον ιδρώτα. Τις λίγες ώρες που βρεθήκαμε, τρεις φορές φορές άλλαξε μπλουζάκια για να μην "αρπάξει" κάνα κρύωμα.  Ακούραστος και ακαταπόνητος πραγματικά ο Παντελής, κούρεψε όλο το γήπεδο, το οποίο έχει ομορφύνει από ένα καταπράσινο πέπλο, συνέπεια των πολλών ανοιξιάτικων βροχών φέτος. Δύο μικρά τμήματα προς το κέντρο του γηπέδου εάν καλυφθούν κι αυτά με γκαζόν, τότε δε θα έχει να ζηλέψει και πολλά πράγματα από άλλα ολοκληρωμένα γήπεδα .
 
 
Ο πρόεδρος πιστεύει ακράδαντα πως η ολοκλήρωση του γηπέδου πρέπει να αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου, παρά τις όποιες οικονομικές δυστοκίες , καθώς το γήπεδο στο μέλλον μπορεί να προσφέρει πολλά στο χωριό και στους νέους, όχι μόνο από την σκοπιά του αθλητισμού-αναψυχής αλλά και ως εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή . . . 
Τόσο μακριά το "πάει" ο Παντελής !


 
Ηλίας Α. Κουτσογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: