Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . . . . .

              Ολοκληρώνεται η Εθνική Οδός Άρτας - Τρικάλων ! ! ! ! ! ! 


- Mέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας .
Εγκρίθηκε , στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η ένταξη του έργου παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο στο ΕΣΠΑ, με το οποίο ολοκληρώνεται η κατασκευή της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Αρτας .
Το Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το έργο που θα προσφέρει ασφαλέστερες και πιο γρήγορες μετακινήσεις για τους οδηγούς . 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τη μελέτη πρόκειται για ένα τμήμα 4,5 χιλιομέτρων με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση , παράπλευρες οδούς , αγροτικό οδικό δίκτυο , ισόπεδους κόμβους σε Άγιο Βησσαρίωνα , Πύλη και υπόγεια διάβαση πεζών .
Το νέο τμήμα θα «κουμπώσει» με το ήδη υπάρχον από Καραβόπορο έως Λυγαριά δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους οδηγούς να μεταβαίνουν απευθείας από Τρίκαλα προς την Πύλη και το αντίστροφο , χωρίς να διέρχονται μέσα από τα χωριά .
Να θυμίσουμε ότι το πρώτο τμήμα του δρόμου , από Καραβόπορο έως Γόμφους , έχει δοθεί στην κυκλοφορία εδώ και καιρό εξυπηρετώντας τους οδηγούς . 
Με την ολοκλήρωση του έργου , όσοι κινούνται προς Πύλη , δεν θα κυκλοφορούν μέσα από την Πηγή , τη Λυγαριά και το Παλαιομονάστηρο φτάνοντας έτσι γρήγορα και άνετα στον προορισμό τους . . . .
 trikalaenimerosi.gr, epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: