Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΣΠΑ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΣΠΑ" . ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ' ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ' , Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ , Κος ΓΚΟΥΠΑΣ , ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩΝΤΑΙ . «Τρέχει» το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία


Από την Αγριά Μαγνησίας ξεκίνησαν σήμερα οι ενημερωτικές ημερίδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ 2007-2013.



Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Φ. Γκούπας «το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και υλοποιείται με γρήγορο ρυθμό», για να συμπληρώσει ότι «έχουμε ενεργοποιήσει προσκλήσεις ύψους 157 εκατ. ευρώ και εντάσσουμε έργα».
Παράλληλα επισήμανε ότι το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, εμφανίζει σήμερα απορροφητικότητα 115% και παραμένει στην πρώτη θέση μεταξύ των 25 Περιφερειακών και Τομεακών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στη χώρα στο πλαίσιο του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο ρόλος του νέου προγράμματος στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας, θα είναι καταλυτικός. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, τα έργα και οι δράσεις του ΕΣΠΑ μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη της απασχόλησης.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και να παράγουμε έργο. Μόνο έτσι θα συνεισφέρουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο και θα αποκομίσουμε τα οφέλη που αυτή η πρόοδος θα φέρει σε όλη τη Θεσσαλία».
Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά ημερίδες που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των τοπικών φορέων και δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Για τους φορείς του νομού Τρικάλων, την Τρίτη 5/5/2009 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στην Καλαμπάκα.
- Για τους φορείς του νομού Λάρισας, την Τετάρτη 6/5/2009 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Metropol» στη Λάρισα και
- Για τους φορείς του νομού Καρδίτσας, την Πέμπτη 7/5/2009 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο “Mouzaki Palace”, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: