Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Διακοπές τέλος ; ; ; ; . . . . Κεφάλια μέσα τώρα . . . . . . . .

Μετά απο αρκετές ημέρες στην ορεινή πατρίδα , όπως οι περισσότεροι , έτσι και εγώ γύρισα πάλι πίσω στο μεγάλο χωριό και τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω μέσα απο διάφορες αναρτήσεις που θα κάνω , τα "έργα και ημέρες της ορεινής πατρίδας" όπως τα είδα και τα έζησα . Κυρίαρχο θέμα , εκτός απο τις διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν στα χωριά μας απο τους πολιτιστικούς συλλόγους , ήταν οι έντονη παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης και ανδρών των Μ.Α.Τ. , (ούτε σε ντέρμπι ΟΣΦΠ - ΠΑΟ τόσο μεγάλη) , στις εκδηλώσεις που έγιναν στον χώρο του φράγματος , ενάντια στην εκτροπή του ΑΧΕΛΩΟΥ . Βέβαια υπήρξε και συνέχεια στο σίριαλ της αντιπαράθεσης των κατοίκων της Μεσοχώρας με τον δήμαρχο Πινδαίων Κο Παντέρα και στο θέμα της κτηματογράφισης του χωριού . Το παρακάτω ρεπορτάζ της εφημερίδας 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ' είναι χαρακτηριστικο . . . . . . . . .

Μέσα σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Μεσοχώρα, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πινδέων.
Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και τελείωσε μετά τη 1 τα ξημερώματα ενώ στο χώρο του δημαρχείου ακολούθησε συνέλευση των κατοίκων της Μεσοχώρας που αντιδρούν στη λειτουργία του φράγματος της ΔΕΗ και στον αφανισμό, όπως υποστηρίζουν, του χωριού τους.
Ο δήμαρχος Πινδέων, Απ. Παντέρας, ενημέρωσε το Σώμα για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, 13 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι εκεί έγιναν έκτροπα εις βάρος του ίδιου και δημοτικών συμβούλων από ομάδα κατοίκων, γεγονός που τον ανάγκασε, όπως είπε, να αναβάλει και όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.
Από την πλευρά τους οι δεκάδες κάτοικοι της Μεσοχώρας που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο, διαμήνυσαν προς τη δημοτική αρχή ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διαμαρτύρονται, ενώ ζήτησαν από το δήμαρχο μαζί με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τους κατοίκους τις οποίες θεωρούν συκοφαντικές.
Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι ο δήμος Πινδέων, ως μη όφειλε, ανήρτησε τους πίνακες κτηματογράφησης ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε να εφαρμοστεί παλιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις ώστε να συναινέσει το Σώμα στο νόμο που ψηφίστηκε για το έργο της ΔΕΗ και τις απαλλοτριώσεις.
Τέλος, ο κ. Παντέρας δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα της Μεσοχώρας.
Φίλε Θανάση , τελικά μπορεί να έχεις και δίκιο . Ορισμένοι ανώνες μπορεί και να κερδίζονται στα χαρτιά . . . . . . . . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: