Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

" Γέφυρα Γκολφαρίου " . . . . . . . Όπως λέμε " Γεφύρι της Άρτας " .

Θανάσης Αποστολίκας :
Ούτε υποτυπώδης επικοινωνία για τους κατοίκους του Γκολφαρίου .
 
Θ. Αποστολίκας: Ούτε υποτυπώδης επικοινωνία για τους κατοίκους του Γκολφαρίου
Η περιπέτεια των κατοίκων του Γκολφαρίου και της ευρύτερης περιοχής μπαίνει αισίως στον τέταρτο χρόνο .
Η πολύπαθη γέφυρα στον ποταμό Αχελώο, η οποία στεκόταν επί τρία χρόνια μισογκρεμισμένη και χρησιμοποιείτο σαν πεζογέφυρα με ιδιοκατασκευή των κατοίκων, ισοπεδώθηκε εντελώς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ούτε η υποτυπώδης επικοινωνία .
Αναρωτιέμαι ποιοι φαεινοί εγκέφαλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν το γκρέμισμα τον Αύγουστο, όταν σε όλους είναι γνωστό ότι από τον Οκτώβριο ο Αχελώος είναι απροσπέλαστος για έργα ή μήπως αυτό επιδίωκαν ;
Η ιστορία της γέφυρας είναι πολύπαθη, αλλά δυστυχώς δεν μάθαμε και συνεχίζουμε με προχειρότητες, αφήνοντας μέσα στην κοίτη του ποταμού τεράστια μπλοκ από μπετόν με σιδηρόβεργες που προεξέχουν απειλητικά .
Ο Αχελώος είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα από τα καλύτερα ποτάμια για ράφτινγκ, μια δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα σε  πολλούς επισκέπτες να βιώσουν την συναρπαστική εμπειρία που τους προσφέρει το πανέμορφο αυτό ποτάμι . Η εγκληματική απρονοησία αναδόχου και επιβλεπόντων θα οδηγήσει στην καταστροφή του ποταμού αυτού για ράφτινγκ, διότι παρασυρόμενα τα μπλοκ με τις σιδηρόβεργες από τα ορμητικά νερά του ποταμιού και διασκορπιζόμενα σε μεγάλο μήκος της κοίτης θα αποτελούν πάντοτε καλά κρυμμένες επικίνδυνες παγίδες για τα φουσκωτά σκάφη .
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την ταφόπλακα της μαγευτικής δραστηριότητας του ράφτινγκ, ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να μπορέσουν οι αρμόδιοι να επανορθώσουν ότι είναι δυνατόν .
Trikalanews .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: