Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Eνας ξεναγός . . . . τσέπης από τον δήμο Πύλης


alt

Eνα ξεναγό τσέπης για την καλύτερη δυνατή προβολή της περιοχής δημιούργησε η δημοτική αρχή Πύλης στο νομό Τρικάλων .
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τις σχετικές άδειες του Υπουργείου Τουρισμού ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Urbotour (http://www.urbotour.com/el/) και τον υπεύθυνό της κ. Παναγιώτη Καρόπουλο . 
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση από τον Δήμο κωδικών QR-Codes σε όλες τις τοπικές κοινότητες , σε μνημεία , αξιοθέατα και σε όλα τα αξιόλογα σημεία του Δήμου μας .
Οι επισκέπτες , αλλά και οι δημότες έχουν τη δυνατότητα , σκανάροντας με το κινητό τους τον κωδικό QR-Code μέσω μιας εφαρμογής σάρωσης , να συλλέγουν πληροφορίες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για τα μνημεία που επισκέπτονται , αλλά και για τα γειτονικά αξιοθέατα της περιοχής . 
Παράλληλα , οι επαγγελματίες , με μια μικρή συνδρομή , μπορούν να διαφημίσουν την επιχείρησή τους . 
Όλα τα δεδομένα δύνανται επίσης να βρεθούν και στη δωρεάν εφαρμογή Traveller Companion για όλες τις 'έξυπνες συσκευές'  (Smartphones/Tablets) , χωρίς την κατ' ανάγκη σύνδεση στο διαδίκτυο .
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Δημάρχου κ. Κ. Κουφογάζου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δ. Μαγκούτη , υπαλλήλων του Δήμου και ανθρώπων του πολιτισμού με σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας . 
Ήδη έχουν τοποθετηθεί κωδικοί σε αρκετά σημεία του Δήμου και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές . 
Ευελπιστούμε η νέα Δημοτική Αρχή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αυτό που ήδη λειτουργεί επιτυχώς σε άλλους τρεις δήμους της χώρας . 
Πληροφορίες : Δήμος Πύλης - Τηλέφωνο 24313 52333» .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: