Τρίτη 3 Απριλίου 2012

« ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ » . . . . . . . .

«ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ», με τον Σπύρο Νεραϊδιώτη .
 
«ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ» είναι η νέα λαογραφική εκπομπή της τηλεόρασης του ART tv, δυτικής Ελλάδας, που επιμελείται και παρουσιάζει,
ο Σπύρος Νεραϊδιώτης .
Εκπομπή που αναφέρεται στη μουσικοχορευτική μας παράδοση. Στους χορούς και στα τραγούδια μας. Σε αυτά τα πολύτιμα στολίδια του λαϊκού μας πολιτισμού, που η ιστορία τους χάνεται στο παρελθόν, στα βάθη των αιώνων, και αγαπήθηκαν από κάθε γενιά.
Αξιόλογοι λαϊκοί οργανοπαίχτες, με παραδοσιακά όργανα, παίρνουν μέρος σε κάθε εκπομπή, παίζοντας τραγούδια από διάφορες περιοχές, με το αυθεντικό τους ύφος και χρώμα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.
Εκτός από το μουσικό μέρος της εκπομπής, υπάρχει και το λαογραφικό. Για κάθε τραγούδι, γίνεται αναφορά ως προς την προέλευσή του και την ιστορία του. Επίσης, αναδεικνύονται τα μηνύματα που βγαίνουν μέσα από τους λιγοστούς στίχους, οι αξίες ζωής, τα ιδανικά και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Καθώς επίσης και τα κορυφαία γεγονότα της κάθε τοπικής κοινωνίας, που είναι οι γάμοι και τα πανηγύρια.
Η εκπομπή "ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ" προβάλλεται κάθε Τετάρτη, στις 10 το βράδυ, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και διαρκεί μία ώρα .

WWW.DOVROI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: