Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Λέμε ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες στα βουνά μας , και στην υποβάθμηση του τόπου μας .

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συνάντηση φορέων και κατοίκων από την ευρύτερη ορεινή περιοχή μας , και που είχε σαν κύριο θέμα " τα αυθαίρετα πάρκα ανεμογεννητριών που πάνε να μας φυτέψουν πάνω στο κεφάλι μας " .
Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στον Πρόεδρο της Τ. Κοινότητας Παχτουρίου-Αετού κ. Γιώργο Χονδρό .
Όσοι από τους παρευρισκόμενους πήραν τον λόγο , σαν κοινό παρονομαστή είχαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην καταστροφή του φυσικού μας πλούτου για χάρη κάποιας πολυεθνικής εταιρίας και το οποίο θα πρέπει να ακούσουν καλά κάποιοι .
Μιας εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί ότι πιο πολύτιμο έχουμε εκεί στα ορεινά .
ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ , ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ , ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ , ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ .



Μια εταιρεία που κάθε τρεις και λίγο αλλάζει όνομα και φυγοδικεί σαν τον κλέφτη .
Μια εταιρεία που θέλει να κάνει οικόπεδό της σχεδόν όλον τον τόπο πάνω στο Καπροβούνι και να τον εκμεταλλεύεται για πενήντα ( ναι 50 ) χρόνια .
Μια εταιρεία που θέλει να ξεστοκάρει κάτι ανεμογεννήτριες παλιάς τεχνολογίας και να τις φυτέψει πάνω από το κεφάλι μας .
Μια εταιρεία που εάν έκανε σωστές μελέτες θα έπρεπε να υπολογίσει τον κίνδυνο  να χαθούν οι πηγές που υδροδωτούν το Καπρό ( πιστεύω ίδιος ο κίνδυνος και για τα άλλα χωριά ) μιας και οι εκρήξεις από τα φουρνέλα για την τοποθέτηση των βάσεων που θα στηρίζουν τις ανεμογεννήτριες , ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές στον υδροφόρο ορίζοντα .
Μια εταιρεία που ζητά από τον Δήμο Πύλης ( χωρίς η ίδια να προσφέρει σχεδόν τίποτα στο δήμο ) , να παίρνει τον όβολο των δημοτών , και να τον ξοδεύει για να την συντηρεί και αυτή με προκλητικό τρόπο να αυξάνει τα κέρδη της .
Γι' αυτά -  και για πολλά άλλα - είπαμε ΟΧΙ , και θα λέμε ΟΧΙ σε κάθε πρόταση για υποβάθμιση του τόπου μας και της ζωής μας .

Το παρόν στην συνάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος μαζί με τους Αντιδημάρχους Κο Πλαβό και Κο Τόλια , καθώς και κάτοικοι από όλα τα χωριά .
Υ.Γ. Έχουν γνώση οι φύλακες .
     Οι μελέτες που έχουν γίνει , επαναλαμβάνω , αναφέρουν " Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας " , και " Δήμος Πινδαίων " . ΟΧΙ Δήμος Πύλης .
Αν κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να βάλουν ανεμογεννήτριες στα βουνά μας , να βγουν και να μας το πουν ευθέως , για να τους μάθει και ο κόσμος .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ειναι να γινει μια κουβεντα και στα χωρια τωρα το πασχα που θα ανεβει και κοσμος