Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Υπογραφές για το νέο δρόμο στην Πύλη .


alt

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Βελτίωση δρόμου πρόσβασης για τον Σ.Μ.Α. Πύλης από οικισμό Πύλης μέχρι την Επαρχιακή Οδό Μουζακίου-Παλαιομονάστηρου», προϋπολογισμού 2.408.721,36 €.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης. Με το έργο αυτό δίνουμε λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης.
Παράλληλα βελτιώνεται και η σύνδεση της Πύλης με το Μουζάκι, μέσα από ένα νέο και ασφαλή δρόμο. Σε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, με έργα όπως αυτό, διαχέουμε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κοινοτικά κονδύλια στηρίζοντας θέσεις εργασίας και κατ' επέκταση την τοπική οικονομία και κοινωνία».
O περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην πολλαπλή σημασία του δρόμου αυτού καθώς με την κατασκευή του αποσυμφορείται πλέον η κίνηση των μεγάλων οχημάτων των απορριμματοφόρων μέσα από τον οικισμό του Παλαιομονάστηρου αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μείωση της απόσταση από τον ΣΜΑ και μείωση του κόστους μεταφοράς.
Απ' την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ενός σημαντικό έργου οδοποιίας, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων των όμορων Δήμων εδώ και εξήντα έτη. Μέσω του έργου αυτού, περιορίζεται κατά 5χλμ η σύνδεση της Πύλης με το Μουζάκι και αξιοποιείται σημαντικός αριθμός γεωργικής και δημοτικής περιοχής μέσω της υπεραξίας. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αγοραστό γιατί «πιάνει» τα μηνύματα των καιρών και με έργα τα οποία είναι ώριμα, και των οποίων η μελέτες έμεναν όλα αυτά τα χρόνια σε κλειδωμένα συρτάρια, δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώσουν οι τοπικές κοινωνίες έργα σημαντικής αξίας».
Ακόμη ο κ. Κουφογάζος αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Πύλης και βρήκε ανταπόκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς σε ένα σχεδόν χρόνο θητείας των δύο νέων αυτών Αρχών έχουν ενταχθεί σημαντικά έργα αξίας 11 εκατ. ευρώ, που σ' αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία λειτουργούν προσθετικά στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Ενώ ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός τόνισε: «Ένα σημαντικό έργο για τους Δήμους Πύλης και Μουζακίου αλλά και τη Δυτική Θεσσαλία γενικότερα παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό εκτός από την δεδομένη χρησιμότητά του, θα συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα συνδέει τα Μετέωρα με τη Λίμνη Πλαστήρα. Μένει τώρα να ενταχθεί και η νέα οδική σύνδεση του Μουζακίου με τη Λίμνη Πλαστήρα, ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που θα δημιουργήσει πρόσθετη τουριστική κίνηση στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω των περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αμεσότητα που έδειξε στην αντιμετώπιση αυτού του έργου. Μέσα απ' τη συνεργασία των δύο Δήμων και της Περιφέρειας μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για τους πολίτες.
Αναλυτικότερα:
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον Σ.Μ.Α. Πύλης, από τον οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 3.500,00μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της επαρχιακής οδού Παλαιομονάστηρου - Μουζακίου.
Η εφαρμοστέα τυπική διατομή έχει καθοριστεί να έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.25μ. έκαστη, με έρεισμα 1.25 μ. σε κάθε πλευρά του δρόμου .
Επιπλέον, πρόκειται να τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στις θέσεις όπου απαιτείται και να γίνουν εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης. Με την κατασκευή του έργου θα απομακρυνθεί η διακίνηση των απορριμματοφόρων από κατοικημένες περιοχές, και θα μειωθεί η απόσταση μεταφοράς από την περιοχή Μουζακίου στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 30 μήνες.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας, Κων/νος Μπάρδας, Χρήστος Γακόπουλος, αντιδήμαρχοι των Δήμων Πύλης και Μουζακίου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: