Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

" Δεν θα ξαναπετάξει Κοκάλογο, δεν θα ξαναλαλήσει Κούκος . . . . "

Είναι να απορεί κανείς με όλα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύλης όπου συζητήθηκε το θέμα με τις ανεμογεννήτριες στην Ορεινή μας Πατρίδα .
Ο Γιώργος Χονδρός τοπικός πρόεδρος της Μεσοχώρας απουσίαζε για προσωπικούς λόγους και με υπόμνημά του τάχθηκε ενάντια όπως κι εδώ στην Ηλιούπολη που έγινε η γνωστή συνάντηση .
Έγκυρες πληροφορίες του dovroi.gr αναφέρουν ότι αρχικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου συζητήθηκε το θέμα και δεν πήρε απόφαση ο αντιδήμαρχος κύριος Πλαβός ήταν επιθετικός στον Γιώργο Χονδρό της Μεσοχώρας- ήταν παρόν- (με προσωπικές επιθέσεις) και φανατικός του αιολικού.
Σύσσωμη φανατική υπέρ του αιολικού πάρκου ήταν και η αντιπολίτευση του Δήμου Πύλης .
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενώπιον των εκπροσώπων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πληροφορίες μας λένε ότι φανατικά υπέρμαχος των αιολικών παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος κ. Πλαβός που στη συνάντηση της Ηλιούπολης ενώπιον των εκπροσώπων του λαού της Ορεινής μας Πατρίδας δεν διατύπωσε διαφορετική γνώμη.
Ο φίλος μας δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βλάχος (της Λαφίνας) την ώρα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος αποχώρησε από την αίθουσα!!! Ναι, ο Κώστας Βλάχος δεν τόλμησε να πει στο δημοτικό συμβούλιο ενώπιον των εκπροσώπων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ όσα είπε εδώ στην Ηλιούπολη. Πειθάρχησε στην… κομματική γραμμή του αρχηγού του κου Παντέρα και υπηρέτησε κάπως έτσι την Ορεινή μας Πατρίδα!
Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος τοποθετήθηκε κατά των αιολικών συγκρουόμενος έντονα με τους άλλους. Ο κ. Κουφογάζος αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι ο Δήμαρχος που τιμάει τη βούληση του Λαού της Ορεινής μας Πατρίδας . Οι τοπικοί πρόεδροι Γιώργος Χονδρός του Παχτουρίου- Αετού, Χαρίλαος Χονδρός της Κορυφής και ο Πένιας της Νεράϊδας είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ με τον Πένια - σύμφωνα με πληροφορίες - να το αιτιολογεί: Αν πω ΝΑΙ θα με… σκοτώσουν οι Νεραϊδιώτες!!!
Ο σύλλογος του Αετού παρά το ότι στη συνάντηση της Ηλιούπολης δια του Προέδρου του Παντελή Τσάκαλου και του Ταμία του Νίκου Καρανάσιου είπε ΟΧΙ, δεν έστειλε γραπτώς τη θέση του . Ο δάσκαλος της Ορεινής μας Πατρίδας Θανάσης Χρηστάκης ήταν συγκλονιστικός και είχε δίκιο όταν είπε: Δεν θα ξαναπετάξει Κοκάλογο, δεν θα ξαναλαλήσει Κούκος…
Η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για επόμενο συμβούλιο.
Ελπίζουμε στο επόμενο συμβούλιο οι φορείς της Ορεινής μας Πατρίδας να έχουν έντονη παρουσία και καλή οργάνωση.
Το dovroi.gr συγχαίρει το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Κουφογάζο που με τη στάση του αυτή για μία ακόμη φορά μας κάνει υπερήφανους! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΦΟΓΑΖΟ!!! Εκφράζει τη λύπη του για τη στάση του Αντιδημάρχου κυρίου Πλαβού και του φίλου δημοτικού συμβούλου Κώστα Βλάχου που άλλαξαν τις απόψεις τους όπως τα… πουκάμισά τους .
Από dοvroi.gr θα μάθετε και πολλά άλλα σύντομα! Μόλις τα διασταυρώσουμε..

Το πρώτο ρεπορτάζ για τις ανεμογεννήτριες από το : WWW.DOVROI.GR

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .
Ο γνωστός “λαγός” των εργολαβικών σχεδίων ξαναχτυπά... Διαβάζουμε σήμερα στη στήλη της “ΕΡΕΥΝΑΣ” με τον αποκαλυπτικό τίτλο ”άκουσα και γράφω” [ http://www.e-erevna.gr/photoPages/2382011/009.jpg ] , (είναι γνωστό σε όλους το προσωνύμιο του υπογράφοντα τη στήλη ), ότι ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος έχει στα σχέδιά του να διανοίξει αγροτικό δρόμο από τη Μεσοχώρα μέχρι το Μυρόφυλλο.... Επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους.
Τυχαίο ότι η αναγγελία γίνεται από τη συγκεκριμένη στήλη; Η στήλη αυτή μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να αναγγέλλει – ως λαγός - δήθεν άκακα ή χρήσιμα έργα τα οποία στη συνέχεια αποδείχνονται κερδοφόρες εργολαβίες... με καλύτερα παραδείγματα τα διάφορα έργα της ΔΕΗ στη περιοχή της Μεσοχώρας.
Τι μας λέει στο σημερινό του κείμενο. Ότι πρώτον δεν υπάρχει η τοποθεσία “Μαλόραχη”αλλά η τοποθεσία μνημείο Κατσαντώνη - μνημείο που ανήγειρε αυθαίρετα ο ίδιος με δαπάνη εργολάβων της ΔΕΗ και τώρα το χρησιμοποιεί πρώτον για τη δημιουργία ανιστόρητων γεγονότων (οι όποιες ιστορικές αναφορές στο κείμενό του είναι αυθαίρετες ιστορικά ) αλλά κυρίως ως προπομπό άλλων κατασκευαστικών έργων στη περιοχή. Δεύτερον “περνάει” γραμμή στο Δασάρχη Τρικάλων και του προετοιμάζει το έδαφος για να εγκρίνει την παράνομη διάνοιξη δρόμου.
Ποια είναι η πραγματικότητα: Υπάρχει οδική σύνδεση Μεσοχώρας – Μυρόφυλλου, αρκεί να γίνει άμεσα η γέφυρα στον Αχελώο που η καταστροφή της απομόνωσε το Μυρόφυλλο. Ακόμα και αν γίνει η αγροτική σύνδεση από την προτεινόμενη περιοχή θα αφορά μόνο και αυστηρά το καλοκαίρι και αυτό πάλι με μεγάλη δυσκολία. Μέχρι τη θέση Μορτζούλα – όπου κατά το δημοσίευμα ο Δήμος σχεδιάζει την ανέγερση καταφυγίου – υπάρχει δρόμος.
Τώρα τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους – Δασάρχη Τρικάλων, Δήμο Πύλης, αλλά και κάθε άλλον εμπλεκόμενο:
Υπάρχει σχέδιο κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Παλούκι-Αγκάθι-Σπιτάκι (βρωμερή) του όρους Χατζή από την εταιρία ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.Ε; (από εκεί θα περάσει η δρόμος που προτείνει ο ”λαγός”).Κατατέθηκαν στο Δασαρχείο Τρικάλων και στο Δήμο Πύλης αιτήσεις για τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την ενδιαφερόμενη εταιρεία;
Περιμένουμε απαντήσεις εδώ και τώρα.
“Αχελώου Ρους”
Υ.Γ1:Από το Δήμαρχο Πύλης κ. Κουφογάζο, που εκτιμούμε ιδιαίτερα, περιμένουμε σ αυτά τα ζητήματα διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Κρατάμε προς στιγμή την ελπίδα ότι η πρακτική διαρροών αφορά τον γνωστό “λαγό” και όχι τον ίδιο.
ΥΓ2:Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικό δημοσίευμα με την χωρική αποτύπωση του έργου και σχετική περιβαλλοντική μελέτη.

Το δεύτερο (λίγο πιο παλιό ρεπορτάζ) από το: http://mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: