Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Όπου νάναι θα υπογράψουν και για τη γέφυρα στο Μυρόφυλλο . . . . . . .

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό .
 
Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό
 
Την σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό υπέγραψε σήμερα στο Δημαρχείο της Πύλης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και του Δημάρχου Κώστα Κουφογάζου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ που διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ομαλή μετακίνηση των πολιτών».
Από την πλευρά του ο κ. Κουφογάζος τόνισε: «Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει η χώρα μας και η περιοχή μας, θέλω να πω ότι το έργο πιλότος όπως χαρακτηρίζεται η γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού, ένα αίτημα το οποίο οδήγησε η μεγάλη ανάγκη από την έλλειψη προσβασιμότητας προς την περιοχή των όμορων Δήμων. Το έργο πέρασε από χίλια κύματα με τις τεχνικές υπηρεσίες να βρίσκουν λύσεις σε γραφειοκρατικά προβλήματα. Ο Κώστας Αγοραστός έπιασε το μήνυμα της αναγκαιότητας της γέφυρας τροποποίησε το πρόγραμμα το οποίο αντιστοιχούσε στις χρηματοδοτήσεις γεφυρών και εντάχθηκε το έργο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συνεργασία ώστε να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης».
Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης μετά την έκπτωση που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι 2.919.270,16 ευρώ με ΦΠΑ.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ελένη Αργυροπούλου και  Γιώργος Τσίγκας, η Διευθύντρια και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Έφη Καραγιάννη και Χρήστος Ηλιάδης, ο ανάδοχος του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Πύλης .
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: