Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χειμωνιάτικο το σκηνικό στον ορεινό όγκο .

 
 
Σε ετοιμότητα βρίσκεται από χθες το πρωί ο Δήμος Πύλης προκειμένου να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.
Την Παρασκευή εστάλη από την πολιτική προστασία σήμα στον Δήμο Πύλης με το οποίο τους ενημέρωνε για χιονοπτώσεις μέχρι και την Δευτέρα. Όπως μας ενημέρωσε ο επιφορτισμένος με τα καθήκοντα της πολιτικής προστασίας δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος, από χθες το πρωί άρχισε η χιονόπτωση στον ορεινό όγκο. Ο ίδιος που βρίσκονταν εκεί, μας ανέφερε ότι αυτή δεν ήταν πυκνή. Ωστόσο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι πάγωνε με αποτέλεσμα να απαιτείται η παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου. Ήδη από χθες το πρωί, τα εκχιονιστικά «φόρεσαν» τις αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να είναι έτοιμα στη μάχη με το χιόνι. Ο κ. Λαμπρογιώργος ανέφερε ότι προηγήθηκε συντήρηση για να μην προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του αποχιονισμού.
Ο Δήμος Πύλης έχει τοποθετήσει εκχιονιστικά σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου. Για παράδειγμα, όπως μας είπε ο κ.Λαμπρογιώργος, από ένα εκχιονιστικό υπάρχει σε Ελάτη, Περτούλι και Νεραιδοχώρι.Ενώ δύο βρίσκονται στην περιοχή των Στουρναρέικων.
Να σημειωθεί ότι την ευθύνη του αποχιονισμού του κεντρικού οδικού δικτύου δεν την έχει ο Δήμος Πύλης αλλά η Περιφερειακή Ενότητα Τρίκαλων.Ο Δήμος Πύλης έχει την ευθύνη του αποχιονισμού του εσωτερικού δικτύου. Ωστόσο,συχνά παρίσταται η ανάγκη συνδρομής για να ανοίξουν δρόμοι και για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Ζωοτροφές .
Ο κ. Λαμπρογιώργος υπογραμμίζει την ανάγκη να προμηθευθούν οι κτηνοτρόφοι ζωοτροφές τουλάχιστον για 10 ημέρες προκειμένου να μην παρατηρηθούν τα περσινά φαινόμενα με τις αποκλεισμένες μονάδες από το χιόνι και την απειλή για το ζωικό κεφάλαιο.
Πάντως, σύμφωνα με τα προγνωστικά του καιρού δεν αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή. Παρά ταύτα, επειδή και οι προγνώσεις συχνά διαψεύδονται (ιδίως το τελευταίο διάστημα) ο μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την δυσάρεστη έκπληξη . .
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: