Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ε65: Απέσυραν τις προσφυγές οι οικολόγοι .




 Χωρίς την παρουσία τελικά του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, ή κάποιου άλλου πολιτικού στελέχους του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις των έργων της Ιόνιας Οδού και της Ε-65, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Την ενημέρωση για τα δύο μεγάλα έργα έκαναν ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ του Υπουργείου κ. Ζήσιμος Καρβούνης και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ρόζος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος «πέραν των ήδη γνωστών στοιχείων, εκείνα που προέκυψαν από την ενημέρωση, είναι ότι η απεμπλοκή του Ε-65 επιτεύχθηκε μετά την απόσυρση των προσφυγών που είχαν καταθέσει στο ΣτΕ οι οικολογικές οργανώσεις και ότι το τμήμα που μένει εκτός της τωρινής σύμβασης παραχώρησης θα προωθηθεί προς ένταξη για χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο» .
Ο άξονας Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, θα κατασκευαστεί χωρίς το βόρειο και το νότιο τμήμα του. Για το βόρειο τμήμα του άξονα, που σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, συνδέει τα Τρίκαλα με την Παναγία στην Εγνατία Οδό, δεν θεωρείται οριστική η χάραξη, διότι θα γίνει νέα μελέτη, για σύνδεση Τρικάλων με τα Γρεβενά και στη συνέχεια, θα εκτιμηθεί ποια πρόταση είναι η καλύτερη. Για το νότιο τμήμα του που θα συνδέει την Ξυνιάδα με την Λαμία, θα υπάρξει πρόβλεψη στην επόμενη προγραμματική περίοδο .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: