Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται απολύσεις στο Δήμο Πύλης ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων 17 Δήμων της χώρας απ’ όπου θα αρχίσουν οι απολύσεις υπαλλήλων . . Διαψεύδει απολύσεις υπαλλήλων ο δήμος Πύλης  .      

 

 
Στη λίστα με τους 17 δήμους της χώρας που βρίσκονται στο κόκκινο καθώς δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους ξεκινώντας από αυτούς οι μετακινήσεις υπαλλήλων και οι απολύσεις προσωπικού, συγκαταλέγει η εφημερίδα «Έθνος» και το δήμο Πύλης .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ ο δήμος Πύλης έχει 8.484.534 ευρώ έξοδα και 7.749.516 ευρώ έσοδα, άρα μπαίνει «μέσα» κατά 735.018 ευρώ .
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα οι δήμοι που δεν έχουν πετύχει να ισοσκελίσουν τα οικονομικά τους, θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος .
Ωστόσο μια εντελώς διαφορετική εικόνα δίνει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ενημέρωση» ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν περιλαμβάνουν και τον μήνα Δεκέμβριο, όπου έγινε η πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων τα οποία φτάνουν τα 1,8 εκ. ευρώ. Η μη αποτύπωση και αυτών των στοιχείων δίνει μια λανθασμένη εικόνα αναφέρει ο δήμαρχος, καθώς υπάρχει ένας πλήρης ισοσκελισμός στοιχείων κάτι που προκύπτει και από την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή .
Οσον αφορά αυτό καθ' αυτό το προσωπικό του δήμου, με βάση τον οργανισμό εσωτερική υπηρεσίας, υπάρχει έλλειμμα κατά 20 υπαλλήλους. Άρα οι όποιες μετακινήσεις, αν γίνουν, θα προκύψουν από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις.
Όπως τονίζεται και στο δημοσίευμα στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα .

Thessalia News .

Δεν υπάρχουν σχόλια: