Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ .

                                          ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ . . . . .

 


Η παραπάνω φωτογραφία μας την έστειλε πριν λίγη ώρα ο Βαγγέλης Χονδρός και δείχνει πως έχει " κόψει " τον δρόμο ( για το Αμπελοτόπι ) το νερό που κατέβασε το ρέμα .


Ο Άσπρος στην γέφυρα , στα βάτα . . . . . 
Όλο το βράδυ στα χωριά μας έβρεχε ασταμάτητα .
Δεν υπάρχει ρεματάκι που να μην " κατέβασε " . . . . . . 
Στα βουνά δεν υπάρχει τρύπα που να μην βγάζει νερό . . . . . . 
Ο θυελλώδης αέρας δεν άφησε τίποτα όρθιο . . . . . .  

 


Το σημείο που έσκασε ο κεραυνός στη Λαφίνα . . . . .
Την πλήρωσε ο τοίχος - ο οποίος διαλύθηκε - και το καημένο το δέντρο . . . .   Επίσης κεραυνός έπεσε στην Λαφίνα , μέσα στο χωριό , και οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα . Επί τόπου έχει μεταβεί συνεργείο της ΔΕΗ και προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη .
( Όλες τις φωτογραφίες μας τις έστειλε ο Βαγγέλης Χονδρός ) . 

Κατά τα άλλα . . . . . . 

Κατολισθήσεις , καταπτώσεις βράχων και διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου . 
Επί ποδός η Π.Ε. Τρικάλων . 
Παρών ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης .
Σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού , στην ε.ο. Τρικάλων - Άρτας , στη Μεσοχώρα , στο Πολυνέρι , στη γέφυρα Αλεξίου , στον Κλεινοβό , στο Χαλίκι, στον Κονισκό, στη Χρυσομηλιά κ.α. .
Ακόμη , κατολισθητικά φαινόμενα παρατηρούνται και στα ημιορεινά χωριά του Κόζιακα ενώ φουσκώνουν επικίνδυνα ο Πηνειός ποταμός και ο παραπόταμος του ο «Ανάποδος» . 
Προβλήματα εντοπίζονται και στο ύψος των Μεγάλων Καλυβίων όπου πιθανόν να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρδίτσας .
Όπως δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης « είμαστε επί ποδός , εφτά μηχανήματα βρίσκονται σε όλο τον ορεινό όγκο και παραμένουμε σε επιφυλακή , ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα» .

Τrikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: