Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εξακολουθεί το « μαύρο » σε τηλεοπτικούς δέκτες στα ορεινά της Πύλης Τρικάλων .

no signal

Έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας , τόσο στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών όσο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών , αναδεικνύοντας το μείζον  θέμα  της λήψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης .
Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής :
«Ο Δήμος Πύλης καταλαμβάνει μία γεωγραφική ζώνη στο Ν.Δ. μέρος του Νομού Τρικάλων , που ξεκινά δυτικά από τον ορεινό όγκο της περιοχής της Δ.Ε. Νεράϊδας και της Δ.Ε. Μυροφύλλου συνορεύοντας με τον Νομό Άρτας και τον Νομό Ιωαννίνων στα όρια της Δ.Ε. Αιθήκων και καταλήγει ανατολικά στο πεδινό τμήμα του Ν. Τρικάλων συνορεύοντας Νότια με τον Νομό Καρδίτσας . 
Η περιοχή του Δήμου Πύλης εκτείνεται σε μία συνεχόμενη έκταση 748.930 στρεμμάτων που αντιπροσωπεύει το ¼ του Νομού Τρικάλων . 
Ο μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται σύμφωνα με την απογραφή της ΕΣΥΕ σε 14.210 κατοίκους , την καλοκαιρινή όμως περίοδο ανέρχεται στο διπλάσιο , λόγω του ορεινού όγκου, των επισκεπτών και του τουρισμού .
Δυστυχώς η λήψη τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος είναι ανύπαρκτη σε όλο το ορεινό όγκο του Δήμου μας δηλ. σε τμήμα της Δ.Ε. Πύλης και σε ολόκληρη την Δ.Ε. Αιθήκων – Πινδέων –  Νεράϊδας και Μυροφύλλου .
Γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων από τους δημότες μας, μονίμους κατοίκους των ορεινών περιοχών , δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό διότι τόσο η ενημέρωση είναι βασική προτεραιότητα για όλους μας , στις δύσκολες εποχές που ζούμε , όσο και η ψυχαγωγία που για τους ανθρώπους αυτούς είναι η μοναδική σχεδόν διέξοδος στην καθημερινότητά τους .
Τελευταία ακούγονται φωνές από παντού ότι μέχρι το τέλος του μήνα Μαρτίου θα υπάρχει τηλεοπτικό σήμα και στην συνέχεια δεν υπάρχει λήψη ψηφιακού σήματος , πράγμα που επιδεινώνει τις οχλήσεις που δεχόμαστε .
Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί σε ενέργειες κάλυψης ψηφιακού σήματος , ούτε και τις γνώσεις . 

Αυτό είναι υπόθεση του Κράτους .
Είναι απαίτηση να δρομολογηθούν κινήσεις ΑΜΕΣΑ για την τηλεοπτική κάλυψη ολόκληρης της περιοχής του ορεινού Δήμου Πύλης με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα . Θεωρούμε ότι η Πολιτεία τόσο – μέσω του αρμοδίου Υπουργείου -  όσο και η Εταιρία DIGEA που έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις να δώσουν λύση στο πρόβλημα» .
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: