H  παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου - συγγραφέα Ηλία Προβόπουλου , με τον τίτλο “ Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων ” , διοργανώνεται από την Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής « Η Πανθεσσαλική Στέγη » , σε συνεργασία με την « Πανευρυτανική Ενωση » , την Τετάρτη 18 Μαρτίου (18:30 ) , στην ΕΣΗΕΑ ( Αίθουσα εκδηλώσεων ) , Ακαδημίας 20 , Αθήνα .
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.: Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη , επιστημονική συνεργάτης , τέως Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών , Κλεομένης Κουτσούκης , ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιάσων Χανδρινός , ιστορικός και Νίκος Λαγκαδινός , δημοσιογράφος .
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ.: Δημήτρης Γκιώνης . εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ , Στέφανος Κούτρας , πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης , Κώστας Παπαδόπουλος , πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης .
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Άθως Δανέλλης και θα προβληθεί βίντεο της Σοφίας Παπαχρήστου με τους ανθρώπους από τη Νεράιδα ( Σπινάσα ) Δολόπων Καρδίτσας ενώ μαζί μας θα είναι λίγοι άνθρωποι από τη Νεράιδα που πρωταγωνίστησαν στη ζωή και την ιστορία .
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Καλαμάρας .
E-enimerosi .