Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Απο Σεπτέμβρη που θα πλησιάζουν οι εκλογές , να δείς πως θα βρούν λεφτα ! ! ! ! !

Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους ;
Η διακοπή των εργασιών σε τμήμα του Ε65, τα αδιέξοδα των εργαζομένων και η αναγκαία παρέμβαση .
Αυτό μας έλλειπε!
Να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής του Ε65 σε ένα μεγάλο τμήμα του. Οι εκπρόσωποι των αναδόχων κοινοπραξιών ενημέρωσαν χθες τους εργαζομένους ότι οι λόγοι της διακοπής συνδέονται με την ασυνέπεια της χρηματοδότησης του έργου από τα κρατικά ταμεία. Ασχέτως, αν είναι αυτοί οι πραγματικοί λόγοι της αναστολής των εργασιών ή αν υπάρχουν και άλλοι που ίσως συνδέονται με την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο τραπεζικό σύστημα από το οποίο αντλήθηκαν κεφάλαια για να κατασκευαστεί το έργο, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια:
Το πρώτο είναι το άμεσο και συνδέεται με την τύχη των εκατοντάδων εργαζομένων: Πάνω από 200 εργαζόμενοι και πάνω από 100 οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων εταιριών που συνεργάζονταν με τις αναδόχους μεταφέροντας αδρανή υλικά στο εργοτάξιο από την Καρδίτσα μέχρι και το Μεγαλοχώρι, από χθες δεν έχουν μεροκάματο.
Και το χειρότερο; Δεν ελπίζουν να βρουν σύντομα μεροκάματο. Στη γενικότερη οικονομική καταχνιά η κατασκευή του Ε65 ήταν μία αχτίδα αισιοδοξίας η οποία είχε συγκεκριμένο οικονομικό αντίκρισμα: συντηρούσε εκατοντάδες οικογένειες. Οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί φορτηγών, μηχανικοί εργάζονται σ’ αυτόν. Η αναστολή των εργασιών από μία εκ των αναδόχων εταιριών αποτελεί καίριο πλήγμα για τις συγκεκριμένες οικογένειες. Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της ανεργίας, αποφάσισαν να συγκαλέσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το πρωί, σύσκεψη στο εργοτάξιο, όπου αναμένεται να αναδείξουν Επιτροπή Αγώνα μέσω της οποίας θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, (δύο και τριών μηνών), αλλά και την άμεση συνέχιση του έργου που λόγω και του μαρασμού της οικοδομής, αποτελεί τη μοναδική πηγή για να κάνουν μεροκάματα. Το δεύτερο, αφορά το ίδιο το έργο στο οποίο έχουμε εναποθέσει, ως Δυτικοθεσσαλοί, τις όποιες ελπίδες μας, για ανάπτυξη. Τον λόγο επομένως, έχουν όλοι εκείνοι που ψηφίστηκαν για να μας εκπροσωπούν. Κυρίως, οι κυβερνητικοί οι οποίοι οφείλουν να μας δείξουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους…
Του Λάζαρου Μάμαλη . Εφημερίδα " ΕΡΕΥΝΑ " .

Δεν υπάρχουν σχόλια: