Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Άρθρο του Κ.Τεντολούρη για τον Καλλικράτη στα Τρικαλινά Νέα .

Καλλικράτης έφθασε, τα όπλα βγήκαν από τις φαρέτρες .
Άρχισε ο μεγάλος αγώνας επικράτησης των υποψήφιων Δήμαρχων στην επικράτεια. Το ίδιο συμβαίνει και στον κακόμοιρο υπέρ δήμο της Πύλης, που ξεκινά από την Νεράιδα και το Γαρδίκι και καταλήγει στην Πηγή (Πουλιάνα). Οι ΟΤΑπατέρες και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι και συμφεροντολόγοι παλεύουν και σκοτώνονται ποιος και ποιος θα πάρει το χρίσμα ή την εμπιστοσύνη του κόσμου. Άλλος με ψεύτικα τάματα και άλλος αλλάζοντας προφίλ, με άλλο δήθεν πρόσωπο ,προς όφελος του ιδίου, και μετονομάζεται ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και δεν ξέρω εγώ μέχρι που φτάνει η ξεδιαντροπιά κάθε ανθρώπου. Στην ορεινή πατρίδα όλα είναι ρόδινα??, παλεύουμε Όλοι για να ευνοήσουμε τους πεδινούς και μαζί με αυτούς την πράσινη ανάπτυξη της χώρας μας με βαμβάκι, τσιμέντο, λαμπόγυαλα και σιτάρι. Αδικούμε βέβαια τις πράσινες τέντες στους ουρανοξύστες της πόλης και της πρωτεύουσας κάθε νομού. Πράσινη ανάπτυξη και με την βούλα.

Οι κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τις τελικές ανακοινώσεις των δήμων του νομού μας είναι περιχαρής για την δικαίωση των αγώνων τους και της προτιμήσεως τους;;;;. ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!!!!!!!!!. Το αντίθετο, δίπλα στην Καρδίτσα που πήγαν ο καθένας μόνος τους και με λιγότερο ποσοστό ορεινού όγκου 40%, ΚΑΝΑΝΕ ΔΥΟ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Καθένας ας κρίνει. Ζήτω;;;;;;;;
ΝΙΚΗΣΑΤΕ κύριοι, και κάνατε του κεφαλιού σας, τελικά όλοι μας πουλήσατε.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι εσείς που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεστε και ασχολείστε με τα κοινά και σας πήρε η μπόρα της διοικητικής μεταρρύθμισης του τόπου το παίξατε καλά το παιχνίδι της διπροσωπίας και του στρουθοκαμηλισμού για να μην σας χάσουμε από προστάτες και οδηγούς του τόπου. Επιτέλους βγήκαν οι μάσκες και σας είδαμε από κοντά τι κάνατε για τον έρμο τον τόπο και την πρόοδό του. Τώρα άρχισε άλλος αγώνας αλληλοεξόντωσης και συμφεροντολογικού ενδιαφέροντος, για ότι κερδίσετε τελικά προς όφελός σας. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Άλλα λέγατε στον κόσμο και αλλά ενεργούσατε από την πίσω πόρτα, αυτό και αν θα πει πολιτική συνέπεια ατομικού συμφέροντος. Εμείς, οι απλοί πολίτες βροντοφωνάζουμε ότι δεν παίζουμε με τους θεσμούς στην πλάτη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΧΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Εκεί που πάμε να καταργήσουμε το επικίνδυνο για τον τόπο μας αθηνοκοκεντρικό κράτος , ερχόμαστε στο επίσης επικίνδυνο αστικοκεντρικό κράτος, δηλαδή από την σκύλα στην Χάρυβδη. Τα Τρίκαλα με 70% ορεινό όγκο υποτάχτηκε στο 30% του πεδινού όγκου χωρίς περιστροφές. Τι θα πείτε άραγε στις επόμενες γενεές, ότι ενεργούσαμε για το καλό σας και για την καταστροφή της υπαίθρου; Ένα να ξέρετε, εμείς οι ορεινοί, μπορεί να υποταχτήκαμε στα πεδινά αλλά υποχρεωνόμαστε να πούμε αυτό που έλεγαν οι Έλληνες στην Τουρκοκρατία. «Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας Θα ΄ναι»..
Η καταστροφή των ορεινών χωριών μας ξεκίνησε και εσείς βάζετε το λιθαράκι που σας ανήκει για να συνεχιστεί επικίνδυνα. Οι νέοι μας είτε καλόμαθαν στη καλοπέραση και τα αγαθά της πόλης και της αστυφιλίας, είτε δεν έχουν άλλη διέξοδο, και δεν έχουν όρεξη από ότι φαίνετε στην ανάπτυξη της υπαίθρου, «βαριά η καλογερική» που λέει και η παροιμία. Έχουμε αναπτύξει μια επικίνδυνη υπερπροστασία για τους νέους και δεν τους αφήνουμε να ενεργήσουν από μόνοι τους και να δείξουν τα προσόντα τους, που ούτως ή άλλως έχουν το ταλέντο του κάθε Έλληνα.
Ξεχνάτε κύριοι, ορεινοί που ενσωματωθήκατε εύκολα με τους πεδινούς και γίνατε ή θα γίνετε θύματά τους, ότι από τα ορεινά ξεκινούσε πάντα η ανάπτυξη και η στήριξη της υπαίθρου. Η αστικοποίηση είναι καλή αλλά επικίνδυνη. Μας προσφέρει άνεση ,όχι όμως ανάπτυξη, σε μια χώρα που είναι κατά το πλείστον γεωργική και κτηνοτροφική, εμείς παράγουμε μόνον δημοσίους υπαλλήλους και ας πούμε επιστήμονες και καφετέριες, καφενεία και νυχτερινά κλαμπ. Κατά τα αλλά μας φταίνε οι οικονομικοί μετανάστες. Πως λοιπόν θα αναπτυχθεί ο αγροτουρισμος; με την έντονη αστικοποίηση; ή με την δημιουργία αστικών δήμων που δεν έχουν πρόσβαση στα ορεινά.
ΑΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ , ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΣΑΧΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΣΑΝΤΙΛΑ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
E-mail : tedy2kostas@yahoo.gr
ΚΑΤΑΓΌΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ
Κ.Δ. ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: