Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα γίνει η εκτροπή ! ! ! ! ! ! ! ! !

Απογοητευτική εικόνα στον Βόλο οι άδειες καρέκλες σε ημερίδα για την εκτροπή του Αχελώου .
Με συμμετοχή πολύ μικρότερη της αναμενόμενης, πραγματοποιήθηκε στο ν Βόλο, ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ΠΑΣΕ και Νομαρχία Μαγνησίας για τον Αχελώο και με θέμα «Αχελώος και βιώσιμη διαχείριση υδάτων.

Προκλήσεις-Προοπτικές».
Αν είναι να υπάρξει η ίδια εικόνα με άδειες καρέκλες όπως σήμερα, καλά θα είναι να το ξανασκεφτούν οι διοργανωτές, να πραγματοποιήσουν και τις 3 ακόμη ημερίδες σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα…
«Πριν λίγες μέρες, ως ΠΑΣΕ, εκδώσαμε σε 50.000 αντίτυπα ένα ενημερωτικό τρίπτυχο με τίτλο «Ο Αχελώος πηγή ζωής και για τη Θεσσαλία». Αυτή είναι και η βασική μας θέση. Δεν επιδιώκουμε να στερήσουμε κάτι από τους φίλους της Αιτωλοακαρνανίας. Ζητάμε το 15% από το περίσσευμα του νερού που χύνεται στο Δέλτα Μεσολογγίου προκαλώντας πολλές φορές πλημμυρικά φαινόμενα, να μην πάει χαμένο, αλλά να δώσει ζωή στον Θεσσαλικό κάμπο που κινδυνεύει άμεσα με ερημοποίηση. Να σημειώσουμε ότι όλη η ποσότητα που ζητάμε να έρθει στη Θεσσαλία θα μπορεί να αποθηκευτεί μόνο τη χειμερινή περίοδο στις δυο λίμνες Συκιάς και Μεσοχώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ Φώτης Αλεξάκος που ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της εκτροπής του Αχελώου για την κάλυψη του υδατικού ελλείματος της χώρας.Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, από την πλευρά του, ανέφερε πως «τώρα ξεκινά ουσιαστικά η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω στο θέμα της θεμελίωσης – τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας του έργου της μερικής μεταφοράς του άνω ρου του Αχελώου» και πρόσθεσε πως «Η πολιτική ενότητα του θεσσαλικού χώρου για τη διασφάλιση του έργου, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη σωτηρία του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές ή και δημόσια προβολή θέσεων, η οποία τραυματίζει αυτή την ενότητα και διαιρεί το μέτωπό μας αντί να το πολλαπλασιάζει. Άρα αποχή από συμπεριφορές που τραυματίζουν την ενότητα και προκαλούν αντιπαραθέσεις», για να προσθέσει πως «πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην προβολή του περιβαλλοντικού χαρακτήρα του έργου, με το γνωστό επιχείρημα που συνδέεται με την αποτροπή της ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου και τη διασφάλιση των οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι όμως επίσης αλήθεια, ότι αυτά τα επιχειρήματα υπέρ του περιβαλλοντικού χαρακτήρα του έργου, δεν έχουν βρει σήμερα ευήκοα ώτα στην κοινή γνώμη της χώρας μας. Χρέος μας είναι να αντιστρέψουμε αυτή την παραπειστική εικόνα που έχει δημιουργηθεί και να αναζητήσουμε συμμάχους παντού».
(http://www.trikalanews.gr/.
από Χριστίνα Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: