Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

«Πάρτε θέση για τον Αχελώο…» . . . . .

Ρεπορτάζ του Τ.ΠΛΕΝΤΖΑ στην εφημερίδα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" .

Περίοδο χάριτος… 36 ημερών έδωσαν οι κάτοικοι της Μεσοχώρας, οι οποίοι αντιδρούν στην ολοκλήρωση και λειτουργία του φράγματος της ΔΕΗ, στους τρικαλινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πια και με ανοιχτή επιστολή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αχελώου Ρους» τους καλούν να πάρουν θέση αναφορικά με την εξέλιξη του έργου και τελικά την εκτροπή του Αχελώου. Ενός έργου το οποίο έχει «κολλήσει» για περισσότερα από 25 χρόνια. Η Οργάνωση στέκεται κυρίως στις απαλλοτριώσεις στην περιοχή και στην εφαρμογή του Νόμου 3734/2009. Η οργάνωση υπενθυμίζει στους Βουλευτές πως «κατά την διάρκεια της συζήτησης του νόμου στην Βουλή, τόσο στην επιτροπή όσο και στην ολομέλεια, το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα εσείς ως τοπικοί βουλευτές, εκφράσατε τις σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για τον νόμο, ιδιαίτερα όσον αφορά στην αποκατάσταση της Μεσοχώρας». Μέσω της επιστολής υπενθυμίζεται στους Βουλευτές ότι «εσείς τονίσατε στην Βουλή, η υλοποίηση του νόμου 3734/2009, όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα του φράγματος της ΔΕΗ στην Μεσοχώρα, αλλά θα δημιουργήσει και νέα».
Η Οργάνωση ζητά από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού «να σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό μας και να υλοποιήσετε όσα ως βουλευτές της αντιπολίτευσης με σθένος υποστηρίξατε. Ζητάμε να υλοποιήσετε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η πράσινη ανάπτυξη που επικαλείστε, δεν μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπινο και κοινωνικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: