Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» .

Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω από τη λίμνη Ζηρού, την Παρασκευή το βράδυ
στις  31 Αυγούστου με μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Α΄ μέρος: 
Ώρα έναρξης :
20.00

Παρουσίαση της Ηπειρώτικης μουσικο-χορευτικής παράδοσης, με την ζυγιά του Γιάννη Ζιάκου (κλαρίνο) και Δημήτρη Αχνούλα (τραγούδι).
θα χορέψουν χορευτικά Συλλόγων της περιοχής.
Την επιμέλεια και παρουσίαση των λαογραφικών, ο Σπύρος Νεραϊδιώτης .

Β μέρος:
Ώρα έναρξης: 22.00

   Μουσικό ταξίδι με τον Δημήτρη Υφαντή (Τρίφωνο) και το συγκρότημά του.

Ο Δημήτρης Υφαντής, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» μας υποδέχεται σε μια μοναδική μουσική παράσταση κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου «Περί βιβλίου» και με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ζηρού.
Ο Δημήτρης Υφαντής, υπακούοντας στο ένστικτο και την ανάγκη του, μάζεψε τους φίλους του και ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική, ιδιαίτερα η παραδοσιακή, αφού αυτή τον εκφράζει. Ο ίδιος στη φωνή αλλά και στο ούτι, το μαντολίνο, το τσουμπούς, την τσουκομαντούρα και το καβάλ, ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο και υπεύθυνος ορχήστρας, ο Νίκος Τάσσης στο κλαρίνο, ο Κώστας Καραπάνος στο βιολί και ο Μιχάλης Σκόρδος (απόφοιτος του τμήματος παραδοσιακών οργάνων – Τ.Ε.Ι. Άρτας) στα κρουστά (μεταξύ των οποίων ντέφι, ρεκ,      νταούλι, στάμνα).
   Οι επιλογές ποικίλουν. Ο Δημήτρης μπερδεύει μοναδικά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος αγαπάει άλλων ερμηνευτών και δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τραγούδια διασκευασμένα ή μη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, τραγούδια και μουσικές από την Ανατολή μέχρι την  Ήπειρο κι από την Κρήτη ως τη Θράκη.
 Ας συναντήσουμε λοιπόν μια νύχτα με φεγγάρι αυτό τον μουσικό κόσμο, που έχει σκοπό να μας δείξει πόσο πλούσια και γλυκόλαλη είναι η παραδοσιακή μουσική. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στην πρώην Παιδόπολη Ζηρού, δίπλα στη λίμνη .

Είσοδος ελεύθερη .

Δυνητική ώρα προσέλευσης 6μ.μ. Περιήγηση-ξενάγηση στο χώρο, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο με ιστορικό περιεχόμενο .

από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: