Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στις παραλίες των Τρικάλων . . . .

Φρέσκιες ιδέες και προτάσεις καταθέτουν οι νέοι με τη διοργάνωση πάρτι στα πεντακάθαρα ποτάμια των ορεινών .

 

Οι φωτογραφίες είναι από την δικιά μας - Καπροϊτικη - παραλία , κάτω απ' τη γέφυρα της Λογγάς , όπου φέτος είχε την τιμητική της καθώς επί καθημερινής βάσης ήταν σχεδόν γεμάτη .
Και του χρόνου με περισσότερο κόσμο .
 


Τα νέα παιδιά δε, φοιτητές στη πλειοψηφία τους, άρχισαν να διοργανώνουν και River Party, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ασύγκριτες ομορφιές της περιοχής.
Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε μια… βουτιά στα γάργαρα νερά των Τρικάλων και απολαμβάνετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας, με φρέσκα ψάρια στα ορεινά των Τρικάλων;
Όχι, δεν έφεραν θάλασσα στα Τρίκαλα. Νέοι άνθρωποι όμως, με παραστάσεις από άλλες πόλεις (… και άλλες χώρες σε ορισμένες περιπτώσεις), με αγάπη μεγάλη για τον τόπο τους έρχονται να δείξουν έναν ξεχωριστό τρόπο ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Πριν μερικά χρόνια, δειλά-δειλά άρχισαν να δημιουργούνται… πλάζ στη Μεσοχώρα και στη Τζούρτζια. Ο κόσμος ήταν μάλλον επιφυλακτικός στην αρχή και διστακτικός να βουτήξει στα πεντακάθαρα, μα κρύα, νερά του Ασπροποτάμου.
Χρόνο με το χρόνο άρχισε να προσαρμόζεται και πλέον γίνονται και επενδύσεις από επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι δημιουργούν χώρους εστίασης και καφέ στις «παραλίες» του ποταμού.
Τα νέα παιδιά δε, φοιτητές στη πλειοψηφία τους, άρχισαν να διοργανώνουν και River Party, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ασύγκριτες ομορφιές της περιοχής. Στο Βαθύρεμμα και στο Αρματωλικό… πάνε παραλία πια και ίσως ήρθε η ώρα και για τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δουν πως μπορεί να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και να δώσουν στην περιοχή μια ώθηση ανάπτυξης. Μην ξεχνάμε πως οι … Γάλλοι έφτιαξαν παραλία στις όχθες του Σικουάνα, προσπαθώντας να κάνουν το Παρίσι να μοιάζει, λίγο έστω, με την Ελλάδα.
Εμείς έχουμε τις ομορφιές στα πόδια μας. Ας τις αξιοποιήσουμε. Φαντασία και θέληση να υπάρχει, έτσι ώστε να δώσουμε τόπο στις ιδέες που καταθέτει η νεολαία, βάζοντας όλοι μαζί το λιθαράκι της ανάδειξης των ομορφιών του νομού και της στήριξης των επιχειρηματιών .

Το βήμα του Ασπροποταμίτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: