Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Ζωντανή» η Μεσοχώρα στο internet . . . . . .



Η Μεσοχώρα πρωτοπορεί στα ζητήματα του διαδικτύου. Ήταν το πρώτο χωριό στα Τρίκαλα που απέκτησε τον δικό του ιστότοπο, το www.mesochoranet.gr, είναι το μοναδικό χωριό στο νομό που εδώ και πολύ καιρό διαθέτει ελεύθερο wi-fi internet σε ολόκληρο το χωριό με τη μέγιστη ταχύτητα που διαθέτει στην περιοχή η otenet. Η τοποθέτηση της web κάμερας ήταν θέμα χρόνου.
Η Αχελώου Ρους με την τεχνική υποστήριξη του mesochoranet, τη συνδρομή και φιλοξενία του Προέδρου της Τ.Κ. Μεσοχώρας κ. Γ. Χονδρού, εγκατέστησε στη Μεσοχώρα δικτυακή κάμερα που δίνει άμεση εικόνα σε 24ωρη βάση από το χωριό.
Η Μεσοχώρα πεισματικά αντιστέκεται. Ιδιαίτερα τώρα που όλα γύρω μας αλλάζουν. Που τίποτα δεν είναι όπως χθες και που η ελπίδα είναι ανάγκη και ζητούμενο. Την ώρα που οι μνημονιακές πολιτικές μας «πνίγουν» από παντού και μια απογοήτευση είναι διάχυτη γύρω μας. Η ΜΕΣΟΧΩΡΑ επιμένει να αντιστέκεται και δίνει εικόνα με τις ομορφιές της και τη ζωντάνια της. Και παλεύει με τους λίγους αλλά πιστούς φίλους της!!!
Με την εγκατάσταση της κάμερας δίνεται η ευκαιρία σε κάθε Μεσοχωρίτη και Μεσοχωρίτισσα αλλά και σε όλους τους φίλους της Μεσοχώρας, κυρίως όσους δεν μπορούν να επισκέπτονται συχνά το χωριό, να αποκτήσουν «ζωντανή» επαφή μαζί της, έστω και ψηφιακή. Αυτό βέβαια δεν αντικαθιστά τη ζωντανή παρουσία μας στο χωριό μας. Ακόμα η κάμερα δίνει και μια άτυπη καιρική ενημέρωση για την περιοχή.
Η εικόνα φιλοξενείται στο www.mesochoranet.gr από το οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση.
Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στη συνεχή λειτουργία της κάμερας. Οι έντονες καιρικές συνθήκες με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία, οι διακοπές του δικτύου αλλά και οι τυχόν διακοπές ρεύματος αποσυντονίζουν τη λειτουργία της. Όμως θα είμαστε σε επιφυλακή για να τα αντιμετωπίσουμε.
Τέλος ευχαριστούμε την Τ. Κοινότητα Μεσοχώρας για τη φιλοξενία της κάμερας .
Καλές εικόνες λοιπόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: