Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Στο σύνολό του θα κατασκευαστεί ο Ε65 .



Τη διαβεβαίωση πως θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και δεν θα υπάρχουν «ορφανά» τμήματα μετά από λίγα χρόνια, παρείχε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση των νέων συμβάσεων για τους οδικούς άξονες .
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα σε μια τριετία την ολοκλήρωση του τμήματος Τρικάλων - Γρεβενών και σε μια πενταετία του κομματιού Γρεβενών –Εγνατία». Στο μεταξύ η  Βουλή άναψε, το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων ψηφίζοντας και τα άρθρα του νομοσχεδίου .
Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας -και με ψήφους 148 «υπέρ» από τους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης έναντι 118 «κατά» από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων (σε σύνολο 266 ψηφισάντων βουλευτών)- η Ολομέλεια έδωσε την έγκρισή της για την κύρωση των συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες-παραχωρησιούχους, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα των αυτοκινητόδρομων που είχαν διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης .
Μετά τη δέσμευση Χρυσοχοϊδη ο τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης μαζί με το συνάδελφό του Κ. Κουτσογιαννακόπουλο, Φθιώτιδας, σε κοινή δήλωσή τους εκφράζουν «την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση της κυβερνήσεως και του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, υλοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα ως εξής :
- Το τμήμα ΠΑΘΕ (Λαμία) έως α/κ Ξυνιάδος εντός τριετίας, με άμεση κατασκευή του βραχίονα παρακάμψεως Λαμίας έως Α/Κ Λαμίας – Καρπενησίου
- Το τμήμα Τρικάλων - Γρεβενών επίσης εντός τριετίας
- Το τμήμα Γρεβενών - Εγνατία εντός πενταετίας
Μετά την εξέλιξη αυτή αλλά και των λοιπών διευκρινίσεων που δόθηκαν από τον υπουργό για το θέμα των διοδίων, αίρουμε τις επιφυλάξεις μας σχετικώς με το άρθρο 2 της υπό ψήφιση συμβάσεως». Επίσης ο τρικαλινός βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στην ομιλία του στη Βουλή για το θέμα επισήμανε ότι «σε τρία χρόνια θα έχουμε το πλήρες τμήμα Λαμία-Τρίκαλα-Καλαμπάκα και μέχρι το 2018 τη σύνδεση με την Εγνατία. Οι προσθήκες στο άρθρο 4.2, παράγραφος 3, ικανοποιούν την ολοκληρωμένη μορφή ενός έργου πολύ σημαντικού και η ιστορία θα γράψει πόσο σημαντική είναι η σημερινή ημέρα».
Για το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία Οδός ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα είναι έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως θα χρειαστούν αλλαγές.
«Το τμήμα Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Εγνατία είναι ένα ζήτημα το οποίο θέλει μία συζήτηση, γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή μία χάραξη, η οποία είναι έτοιμη και έχει περιβαλλοντικές μελέτες, ωστόσο εκεί που έχει χαραχθεί, καταλήγει πολύ ψηλά και ενδεχομένως, να δημιουργεί προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε διάλογο με τον βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρηματοδοτήσει στο σύνολό του το έργο .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: