Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Έλα ρε πατρίδα . Καλή επιτυχία .

Υποψήφιος για τον Δήμο Αρταίων ο Παύλος Στασινός .

Μία από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες για το Δήμο Άρτας, είναι αυτή του γιατρού Παύλου Στασινού η οποία χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο .
Με την κίνησή του αυτή, ο γιατρός και πρώην βουλευτής Παύλος Στασινός, έβαλε τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος .
Έτσι εμφανίστηκε το μεσημέρι, ενώπιον των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής και ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση, να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Αρταίων .
Στην ανακοίνωση που έκανε προς τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Παύλος Στασινός ξεκαθάρισε πως η απόφασή του είναι οριστική και δεν είναι προσωπική, αλλά προέκυψε και απ’ την προτροπή πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Αρταίων και απ’ την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα να προκύψει η δημιουργία και η προοπτική για τον τόπο μας .
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πώς είναι δυνατόν αφού παραιτήθηκε απ’ το τιμητικό αξίωμα του βουλευτή, να διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου, ξεκαθάρισε πως ως δήμαρχος έχει την δυνατότητα να κάνει πράξη το όραμά του για την Άρτα, ενώ ως βουλευτής έπρεπε να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας, για την οποία οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες .
Στην πρώτη του επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου, δεν θέλησε να αντιπαρατεθεί με τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη, αν και ρωτήθηκε για το πώς είναι δυνατόν, να είναι σήμερα απέναντι σ’ έναν δήμαρχο, τον οποίο και ο ίδιος στήριξε για να καταλάβει το αξίωμα αυτό …
Γενικά στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Παύλος Στασινός ήταν λιτός και περιεκτικός και επέλεξε να μην αναλωθεί σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, επισημαίνοντας με νόημα, πως σ’ αυτή την χρονική συγκυρία, μεγαλύτερη σημασία έχει το όραμα για τον τόπο .
Στην εισήγησή του ο Παύλος Στασινός είπε τα εξής : 
«Συναντιόμαστε πάλι σήμερα μετά από 2 χρόνια. Από τότε έγιναν πάρα πολλά. Εκλογές, πολυνομοσχέδια, περικοπές, απολύσεις. Οι πολίτες μέρα με τη μέρα βιώνουμε ένα Γολγοθά. Η χώρα διέρχεται μια άνευ προηγουμένου πολλαπλή κρίση. Οικονομική, πολιτική, κοινωνική κρίση αξιών .
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση και είναι εν πολλοίς αδύναμο να προτείνει λύσεις. Η οικονομία της χώρας καταρρέει κάτω από το βάρος κακών πολιτικών επιλογών, σκανδάλων και λαθεμένων συνταγών της τρόικας .
Η κοινωνία στενάζει κάτω από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, την ακρίβεια και την ανεργία. Η μικρομεσαία τάξη έχει κυριολεκτικά αφανισθεί. Η σημερινή μας λοιπόν ανακοίνωση περί καθόδου στις Δημοτικές εκλογές έρχεται σε μια πολύ κακή συγκυρία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατατρύχεται από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την έλλειψη μέσων. Αλλά πιστεύω ότι στα δύσκολα είναι και οι μεγάλες προκλήσεις.
Η πρότασή μας απευθύνεται σε όσους αγωνιούν για την τύχη του τόπου και όσους προβληματίζονται για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι μια κίνηση πέρα από Κόμματα και προσωπικά συμφέροντα .
Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν είτε μέσα, είτε έξω από το ψηφοδέλτιο. Τους προτρέπουμε να διακριθούν μέσα από τη δουλειά τους και την κοινωνική προσφορά τους. Γιατί αυτοί θα είναι που θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης και του νομού .
Πιστεύω ότι η κοινωνική καταξίωση είναι η καλύτερη περγαμηνή για τον καθένα μας. Σ’ αυτή τη διαδικασία θα πορευτούμε με γνώμονα το κοινό περί δικαίου αίσθημα .
Οι βασικοί άξονες της διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής θα είναι : 
-Πλήρης διαφάνεια σε όλους τους τομείς δραστηριότητας
-Προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου
-Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων
-Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους και την Περιφέρεια .
 -Λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του νομού
-Διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε και που κάποιοι ετσιθελικά αρνούνται να τα ικανοποιήσουν. -Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
-Προστασία των ευπαθών κοινωνικών τάξεων και ομάδων Πριν από λίγες μέρες στο γραφείο μου στο νοσοκομείο ήρθε μια κυρία και μου είπε κάτι που με συγκίνησε πάρα πολύ. «Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι για να ξαναχτίσουμε την κοινωνία μας» . «Εγώ», μου είπε «προτίθεμαι να το κάνω» .
Σας καλώ λοιπόν όλους να βάλουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Σίγουρα τότε θα αλλάξουν πολλά» .


 ixotisartas.gr
gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: