Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος εποχής και . . . . . μείον ένας . . . . . .

Στον … «κουβά» τα δημοσιεύματα περί καθόδου του Λάκη Παντέρα στις Δημοτικές εκλογές .
 
Απόστολος Παντέρας
Στον . . . . . κουβά, έστειλε ο ίδιος ο Λάκης Παντέρας τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που τον έφερναν ένα βήμα πριν από το να γίνει . . . Δήμαρχος Πύλης (!!) έχοντας τα «έγκυρα» δημοσιεύματα προεξοφλήσει και τις προθέσεις των ψηφοφόρων της Πύλης . . . .
Όμως ο κ. Παντέρας… «ζυγίζοντας» την κατάσταση, μάζεψε σήμερα τα μέλη της Δημοτικής του Ομάδας και τους ανακοίνωσε το … «τέλος εποχής»…
Ο κ. Παντέρας, με την ανακοίνωσή του ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης …άνοιξε τον «δρόμο» για όσους θελήσουν να καλύψουν το κενό που αφήνει ο κ. Παντέρας, αφού μένουν «ορφανά» τα όποια …ψήφια του ΠαΣοΚ…
Ο κ. Παντέρας στην σημερινή ομιλία του, έκανε λόγο για θεσμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που «έχει απαξιωθεί και υποβαθμιστεί σε απελπιστικό βαθμό», για «μεγαλοστομίες της Κεντρικής Εξουσίας, για αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το πρόγραμμα "Καλλικράτης"» που δεν τηρήθηκαν και «η  μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση πιο κοντά στον πολίτη, για την βελτίωση του επιπέδου του, αποδείχτηκαν δυστυχώς, προφάσεις εν αμαρτίες Οι περικοπές των πόρων, στο διάστημα λειτουργίας του νέου θεσμού, οι κοινωνικές δομές υπό δυάλυση, και τα συσσωρευμένα χρέη, ατελείωτα, αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι το μέλλον του, προδιαγράφεται ζοφερό».
Ο κ. Παντέρας που ήταν ένθερμος οπαδός του νέου εκλογικού συστήματος, άφησε αιχμές, λέγοντας ότι οι «΄΄δεσμεύσεις΄΄ για την αλλαγή του εκλογικού Νόμου, για διαφάνεια, αξιοκρατία και τα συναφή, απωλέσθηκαν στην πορεία, στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας».
Ο κ. Παντέρας επικαλούμενος και «προσωπικούς λόγους» ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τους τα 3 χρόνια που πέρασαν, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και όσους συμμετείχαν στον Συνδυασμό αλλά και όσους ψήφισαν τον Συνδυασμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι οι Δημοτικές εκλογές του Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα που απαιτεί ένας υποψήφιος Δήμαρχος του Νομού Τρικάλων να πρέπει να βρει  και καμιά …200σαριά υποψηφίους, θα οδηγήσει από την …υπερπληθώρα ενδιαφερομένων να γίνουν Δήμαρχοι, να τους …ψάχνουμε με τον …φακό…
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλους τους Δήμους του Νομού Τρικάλων, υπάρχει εξαιρετικοί δυστοκία ενδιαφερομένων να βρουν άτομα να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και δεν αποκλείεται να δούμε Δήμους του Νομού όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα εγκαταλείπουν πριν τις εκλογές την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τον Δήμο, αφού ο αριθμός των υποψηφίων που θα έχουν  εξασφαλίσει στο ψηφοδέλτιο τους δεν θα γεμίζουν ούτε …ταξί .

Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: