Στους πολίτες απευθύνεται ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας με μία επιστολή στην οποία κάνει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής , καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που εξελέγη η παράταξή του . 
Διαβάστε αναλυτικά όσα τονίζει ο Κωνσταντίνος Μαράβας :
Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο στις 18 Μαϊου 2014 , ο Δήμος Πύλης άλλαξε σελίδα .
Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Συνδυασμό μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
Στις εκλογές του 2014 συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις .  
Από τη δική μας μεριά, η δύναμη της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας . 
Πέρασαν 260 μέρες από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή .
Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν ήταν και δεν είναι ρόδινο . 
Όμως προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή , με σεβασμό σε ότι είπαμε προεκλογικά να προχωρούμε .
Οι πολιτικοί μας στόχοι προφανώς έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο . Ξέρετε πόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει σε έσοδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης από την κεντρική επιχορήγηση .
Στο μυαλό μας η πρώτη σκέψη είναι να είμαστε παρόντες – όσο παραπάνω γίνεται -  στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας . Και για τους κατοίκους του πεδινού όγκου και για αυτούς που μένουν στον ορεινό όγκο .
Η καθαριότητα, οι ανοιχτοί δρόμοι , ο φωτισμός είναι στις πρώτες προτεραιότητες .
Και αυτά σε συνεργασία των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων κάθε Τοπικής Κοινότητας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους .
Κάναμε πράξη την απόδοση στον Πρόεδρο κάθε Τοπικής Κοινότητας ενός ποσού χρημάτων κάθε έτος , όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων , έτσι ώστε άμεσα οι ίδιοι οι Πρόεδροι να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται .
Δ υ σ τ υ χ ώ ς  αναλάβαμε Ταμείο χωρίς χρήματα .
Παρά το γεγονός ότι από το κεντρικό κράτος πριμοδοτήθηκε ο Δήμος με το ποσό των 2.700.000 Ευρώ για πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου εν τούτοις το ΧΡΕΟΣ του Δήμου παραμένει σε υψηλά επίπεδα .
Βάλτε μέσα το γεγονός ότι καθημερινά έρχονται δικαστικές αποφάσεις πληρωμής , ατιμολόγητες υποχρεώσεις , πουθενά καταγεγραμμένες , καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέση βρίσκεται ο Δήμος μας . 
Οργανώσαμε την Υπηρεσία Εσόδων , κομβικό κομμάτι του Δήμου , η οποία υπολειτουργούσε . 
Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά επ΄ ωφελεία των δημοτών μας .
Μεταφέραμε τα Γραφεία που λειτουργούσαν στα Τρίκαλα , ως κομμάτι του Δήμου Πύλης σε χώρο μέσα στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων , εξοικονομώντας έτσι ετησίως ποσό 6.000 Ευρώ .
Σας γνωρίζω εδώ ότι για τον συγκεκριμένο χώρο ,  – δυστυχώς - ,  εξ΄ αιτίας λανθασμένης υποστήριξης των συμφερόντων του Δήμου έγινε κατάσχεση ποσού ύψους 43.000 Ευρώ από την ιδιοκτήτρια για απλήρωτα ενοίκια όλα τα προηγούμενα χρόνια . 
Καθημερινή μας μέριμνα είναι η οργάνωση του Γραφείου Κίνησης , ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος τόσο των οχημάτων όσο και των καυσίμων πράγμα που ήδη γίνεται .
Μπήκαμε στην διαδικασία μηχανογράφησης όλων των στοιχείων του Δήμου , ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει καθαρή εικόνα όλων των δεδομένων του Δήμου για να μπορούν να λαμβάνονται καθαρές και αξιόπιστες αποφάσεις .
Μεταφέρθηκε και συγκεντρώθηκε τμήμα των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης από το πρώην Δημαρχείο Γόμφων στον χώρο του Δημαρχείου Πύλης , αφού προηγήθηκαν εργασίες της διαμόρφωσης των χώρων για την στέγαση  των Υπηρεσιών , έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την απόδοση και λειτουργικότητα των Υπαλλήλων του Δήμου μας .
Όλη αυτή η κίνηση έχει σαν στόχο την εύρυθμη και χωρίς προβλήματα διοικητική και οικονομική λειτουργία του Δήμου , με την συγκέντρωση των υπηρεσιών , προς όφελος  του πολίτη .
Βέβαια στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Γόμφων βρίσκονται και λειτουργούν  Ανταποκριτής ΟΓΑ – Ληξίαρχος – ΚΕΠ  &  Δημοτολόγια – Γραφείο Δια Βίου Μάθησης – Βοήθεια στο Σπίτι , όπως αντίστοιχα και στο πρώην Δημαρχείο Πιαλείων στην Φήκη , όπως και στα Στουρναραίϊκα – στην Ελάτη .
Άξονα των προσπαθειών μας αποτελεί η ανάπτυξη του τουρισμού - ορεινού , περιηγητικού , θρησκευτικού , αθλητικού .
Η Τρίτη ηλικία , τα παιδιά , η παράδοση , το σήμερα και το αύριο του τόπου μας είναι  προτεραιότητα για μας .
Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες , όλα αυτά θα ξεδιπλωθούν μέρα με την μέρα , μήνα με τον μήνα .
Θέλουμε δίπλα τους δημότες μας , με την στήριξη τους , με την συμμετοχή τους , με την εμπιστοσύνη τους θα συνεχίσουμε το έργο μας , όλοι μαζί , ενωμένοι και αποφασισμένοι . 
Σας ευχαριστώ πολύ.
e-enimerosi .