Αντικείμενο του Έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας , επί του Αχελώου ποταμού , και επί της οδού που συνδέει το Γκολφάρι Μυροφύλλου με την Εθνική οδό Τρικάλων  -  Άρτας . 
Στην εν λόγω θέση , υπήρχε γέφυρα , η οποία είχε καταρρεύσει , λόγω υποσκαφής των βάθρων της , κατά την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2010 .
Από την παλιά γέφυρα θα διατηρηθούν αφού προσαρμοσθούν στον νέο φορέα , τα δύο ακρόβαθρα αυτής . 
Η γέφυρα θα είναι μίας λωρίδας κυκλοφορίας , με πλάτος καταστρώματος 3,50 μ , πλάτος πεζοδρομίων 2Χ1,25 μ , και θα έχει συνολικό μήκος 85,00μ . 
Ο φορέας της γέφυρας θα αποτελείται από τέσσερα ευθύγραμμα ανοίγματα τα οποία θα εδράζονται στα υφιστάμενα ακρόβαθρα καθώς και σε τρία νέα μεσόβαθρα .
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης .
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής :
" Η κατασκευή της νέας γέφυρας στο Γκολφάρι προϋπολογισμού 475.000 ευρώ , αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό έργο στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού που έχουμε χαράξει για τους οδικούς άξονες στη Θεσσαλία . Ένα έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών , θα συνδράμει στην ασφαλέστερη μετακίνησή τους , αλλά και στη διακίνηση των εμπορευμάτων . Συνεχίζουμε με έργα σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, να δίνουμε "ανάσες" στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη " .
e-enimerosi .