Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Με τα λόγια χτίζω , ανώγια και κατώγια . . . . . . . . .

Διεκδίκηση ενός ακόμη ορεινού Δήμου από την ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων .



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων, που κλήθηκε να συνθέσει τις απόψεις της Γ.Σ. της προηγούμενης Κυριακής.
Υπέρ της πρότασης για 4 Δήμους σε επίπεδο Νομού, τάχθηκε μόνο ο Δημήτρης Σακελλαρίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τάχθηκαν υπέρ των 6 Δήμων και με διεκδίκηση ενός 7ου, με τους Χρήστο Τόλιο, Νίκο Τόλια και Ευάγγελο Παπαμιχαήλ να τάσσονται υπέρ της πρότασης για 8 Δήμους.
Από την στιγμή που η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ των 7 Δήμων, τέθηκε θέμα για τα χαρακτηριστικά του 7ου Δήμου με την πλειοψηφία, να αποφασίζει ότι ζητείται να είναι ορεινός. Κατά της απόφασης αυτής με το σκεπτικό να ζητείται απλά ένας 7ος Δήμος χωρίς να χαρακτηρίζεται ως ορεινός ή πεδινός, τάχθηκαν οι Γιώργος Στουρνάρας, Νίκος Ζαχαράκης, Αναστάσιος Κουφοχρήστος και Ευάγγελος Παπαμιχάηλ, ενώ «παρών» δήλωσαν οι Κώστας Κουφογάζος και Δημήτρης Σακελλαρίου.
Ακολούθησε η ένταση για το αν πρέπει να συζητηθεί το θέμα των εδρών των νέων Δήμων, τελικά το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ αποφάσισε ότι «απορρίπτει το σενάριο για 5 Δήμους στο Νομό και προτείνει ως ελάχιστα αποδεκτό το σχήμα με τους 6 Δήμους, προτείνοντας στην ΚΕΔΚΕ να διεκδικήσει, έναν ακόμη ορεινό Δήμο για το Νομό Τρικάλων στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της αύξησης του αριθμού των Δήμων σε όλη την Ελλάδα σε 370».
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Ειδική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ η αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Νεοχωρίτη σε Δήμο Αντιχασίων και του Δήμου Πινδέων σε Δήμο Πύλης , (και αν δεν γίνει άλλος , νέος , ορεινός δήμος ας λάβουμε τα μέτρα μας να κάνουμε δικό μας και το όνομα ) , και αυτές οι προτάσεις, θα υποβληθούν στην Ειδική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, μαζί με το πρακτικό της Γ.Σ της προηγούμενης Κυριακής, συνοδευόμενη με τα αντίγραφα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των ΟΤΑ του Νομού που προσκομίσθηκαν στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ.

Ντάκος Κώστας . http://www.trikalanews.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: