Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι δήμαρχοι χάνουν την καρέκλα τους και οι πολίτες τον τόπο τους . Το ίδιο είναι ;

Πυρ και μανία οι δήμαρχοι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .
Σε βαρύ κλίμα, όπως είναι απολύτως λογικό μετά την κατάθεση της πρότασης του ΥΠ.ΕΣ. για μόλις τέσσερις δήμους στο νομό Τρικάλων (!), συνεδρίασε σήμερα το βράδυ το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ..
«Νιώθουμε μ…» είπε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Ταμήλος εκφράζοντας με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια για τα όσα συνέβησαν και το «κόψιμο» των δυο αρχικά προταθέντων δήμων για το νομό (Νεοχωρίτη και Καστανιάς). Οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν πυρ και μανία με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στα Τρίκαλα και ακούστηκαν βαριές εκφράσεις.
Έγιναν προτάσεις για δυναμικές αντιδράσεις, από κλείσιμο δρόμων και δημαρχείων, μέχρι και αυτού ακόμη του ΧΥΤΑ επʼ αορίστου. Ο κ. Ταμήλος ενημέρωσε τα μέλη πως παρέδωσε έναν πλήρη φάκελο με όλα τα αιτήματα των αυτοδιοικητικών του νομού στον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος είναι και ο μόνος βουλευτής από τα δυο κόμματα ο οποίος συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, όπου από σήμερα αρχίζει η συζήτηση επί της αρχής του Νομοσχεδίου «Καλλικράτης». Κατά τα λοιπά επικριτικός για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του Ν. Τρικάλων, εμφανίστηκε χθες και ο νομάρχης κ. Ηλ. Βλαχογιάννης ο οποίος σημείωσε ότι «έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ορεινοί Δήμοι, ώστε να καλύπτεται η ορεινότητα που είναι ένα χαρακτηριστικό της Κοινοτικής Νομοθεσίας και προβλέπεται επιπλέον χρηματοδότηση για τις περιοχές που έχουν υψηλή ορεινότητα». ( Σε ένα νομό που κατά τα 3/5 σχεδον , είναι ορεινός ) .
Αντιδράσεις υπήρξαν τέλος από πολλούς συλλόγους και φορείς απʼ όλο το Νομό, επί του προτεινόμενου Νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: