Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τώρα τους πείρανε χαμπάρι και οι σύντροφοι . . .

Η περίπτωση του Δήμου Πινδέων προκάλεσε .
Οι περισσότερες αντιδράσεις όμως αφορούν στον ορεινό Δήμο Πινδέων, με τον κ. Καραγιώργο, πρόεδρο της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας να κάνει λόγο για μια πρόταση που χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. «Το αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που δεν ήταν εν τέλει διαβούλευση απ’ ότι αποδείχθηκε, χαρακτηρίζεται και από προχειρότητα και από ερασιτεχνισμό. Προχειρότητα για το σχήμα αυτό που έγινε γιατί είναι ένα τερατούργημα”, είπε και πρόσθεσε: “Μιλάμε για επτά ΟΤΑ που και οι επτά δεν θέλουν αυτή τη συνεύρεση και συνένωση, άρα για ποια διαβούλευση συζητάμε;” Και λίγο αργότερα είπε: «Εμείς ούτε πρόκειται να παραιτηθούμε από τα αιτήματα μας, ούτε να τα αφήσουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα που θα συνεδριάσουν τα Συμβούλια, θα συναποφασίσουμε για κάποιες κινήσεις που όλοι μαζί θα κάνουμε, ώστε και να αναδείξουμε το πρόβλημα αλλά και στην τελική να διεκδικήσουμε αυτό το Δήμο για τον οποίο πάντα λέγαμε»
Δεν μπορεί να γίνει αυτός ο Δήμος που θα ξεκινά από την Πιαλεία και θα φτάνει το Μυρόφυλλο ή το Γαρδίκι, σχολίασε με τη σειρά του ο δήμαρχος Πιαλείων Χρήστος Μάμαλης, ο οποίος έκανε λόγο για σκοτεινές δυνάμεις, αναφερόμενος στον τρόπο που κινήθηκαν οι βουλευτές. «Δεν μπορούμε να συνενώσουμε το Μυρόφυλλο και τη Νεράιδα με το Βαλομάνδρι. Δεν έχουν καμιά σχέση”, σχολίασε και παράλληλα ανέφερε: “Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δεν έχουν καμιά ισχύ στο Υπουργείο. Από εμάς ενημερωθήκανε οι πάντες. Για μένα οι βουλευτές δε βρήκαν τίποτα να ενώσουν. Ενημέρωση έγινε από εμάς και προς τον Υπουργό και προς τον Υφυπουργό και τους βουλευτές και τους πάντες. Αλίμονο αν ο κ. Μανούρας δε γνωρίζει την περιοχή εδώ πέρα. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλός γνώστης, αν αυτός ο Δήμος έπρεπε να γίνει ή όχι. Δεν έγινε σωστή ενημέρωση και θα προσπαθήσουμε να γίνει ενημέρωση έστω και τώρα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει αυτός ο Δήμος γιατί δεν τον θέλει κανείς, δεν είναι λειτουργικός».
Για ανεγκέφαλους μίλησε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυροφύλλου Γιώργος Ράπτης, που κάλεσε τους βουλευτές να κάνουν πρόταση και για την μείωση του αριθμού των εκλεγμένων στο Κοινοβούλιο ώστε από 300 που είναι σήμερα να γίνουν 100-150, για να εξοικονομηθούν χρήματα. “Αυτή την πρόταση δεν θα τη βλέπαμε ούτε στο όνειρο μας. Πιστεύω ξεκάθαρα πως πίσω από αυτό είναι οι βουλευτές,”, υπογράμμισε ο κ. Ράπτης για να συνεχίσει λέγοντας: “Ποιοι ανεγκέφαλοι βάλανε το Μυρόφυλλο να κατεβεί στην Πύλη; Πιστεύω ότι και ο Χρήστος Μαγκούφης βολεύεται. Όποιος και να βρίσκεται πίσω από αυτό, έχει κάνει έγκλημα, πρέπει να φύγει από την πίσω πόρτα. Θα ξαναπάμε στο υπουργείο γιατί δεν έκλεισαν οι πόρτες. Και θα παρακάμψουμε ξανά την ιεράρχηση εδώ, γιατί εδώ πέρα δεν βρίσκω ανταπόκριση και δεν γνωρίζω γιατί είναι τόσο εχθρικοί οι σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ με το Μυρόφυλλο”.
Απόσπασμα απο τα Τρικαλινά Νέα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: