Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Mε αργούς ρυθμούς η Τρικάλων - Λαμίας .

Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων από το νέο έτος και μετά. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα οδικά έργα που χρήζουν βελτιώσεων όπως ο δρόμος Τρικάλων – Καρδίτσας αλλά και το τμήμα Νέο Μοναστήρι-Σοφάδες το οποίο χρησιμοποιούν αρκετοί Τρικαλινοί για τις μετακινήσεις από και προς την Αθήνα .
Στα τέλη Αυγούστου οι τρεις Τρικαλινοί βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, Κ. Σκρέκας και Μιχ. Ταμήλος μαζί με τους Παύλο Σιούφα Καρδίτσας, Τιμολέων Κοψαχείλη Γρεβενών, Κ. Κουτσογιαννακόπουλο Γρεβενών και Ελ. Μακρή- Θεοδώρου Φθιώτιδας ζητούσαν να πληροφορηθούν για την αποπεράτωση του τμήματος της εθνικής οδού Τρικάλων-Λαμίας.
Όπως ανέφεραν από το 2010 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη για την αποπεράτωση του έργου με αποτέλεσμα να προκαλούνται δεκάδες ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα .
Στην απάντησή του το υπουργείο δεν αφήνει πολλές... ελπίδες. Για το τμήμα Νέο Μοναστήρι – Σοφάδες τονίζει ότι τα περισσότερα έργα έχουν εκτελεστεί και γίνεται προσπάθεια να προκύψει νέος ανάδοχος με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας .
Για την εθνική οδό Τρικάλων – Καρδίτσας το τοπίο παραμένει θολό. Τα έργα στην παράκαμψη Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου εκτελούνται κανονικά, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις για τα έργα μέχρι τα όρια της Καρδίτσας και από τα Τρίκαλα μέχρι τη γέφυρα στα σύνορα των δυο νομών .
Thessalianews .


Δεν υπάρχουν σχόλια: