Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

¨Αραγε φέτος θα δώσουν τίποτα στα ορεινά ή θα ξανακάνουν τα περσινά ; ; ; ; ;

Διανομή τροφίμων και στα Τρίκαλα .  


 
Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το έτος 2012.
Η δωρεάν διανομή τροφίμων στο Νομό Τρικάλων θα γίνει σε 25.259 άτομα και σε 22 φορείς που υπέβαλαν αίτηση. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά ήταν 13.500 και από αυτές εγκρίθηκαν οι 12.279.
Τα είδη τροφίμων που θα διανεμηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι 40.456 λίτρα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, 137.990 κιλά ρύζι PARBOILED, 98.230 κιλά ζυμαρικών, 26.283 κιλά τυριού φέτας ΠΟΠ και 15.777 κιλά γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ.
Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων.
Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται από διάφορους φορείς οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανέμουν στα άπορα μέλη τους. Οι φορείς αυτοί είναι:
Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ – Διογένειο Οικοτροφείο, το γηροκομείο Ι.Μ. και Σταγών ο Άγιος Νικόλαος, η Τράπεζα Αγάπης Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής, το Φιλόπτωχο Ταμείο Κωνσταντίνου και Ελένης, η Τράπεζα Αγάπης Αγίου Αθανασίου Πυργετού, η Τράπεζα Αγάπης του Συλλόγου Ενοριτών Αγίου Αθανασίου Μπάρας, η Τράπεζα Αγάπης Ι.Ν. Αγίας Επισκέψεως Τρικάλων, ο Σύλλογος Αγάπης και Διακονίας Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, οι Σύλλογοι ΑμΕΑ «Ελπίδα» και «Συμπαράσταση», η Αρωγή, ο Σύνδεσμος Τυφλών, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Τριτέκνων, ο Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών και οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας και η Κοινωφελούς Επιχείρηση του Δήμου Φαρκαδόνας.
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης) .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: