Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Νέα χάραξη για να ξεμπλοκάρει ο Ε-65 . . . . .


Νέα χάραξη για τη σύνδεση της Ε-65 από το ύψος της Καλαμπάκας με την Εγνατία Οδό, αποφασίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας και της Εγνατίας Οδού Α. Ε., προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να προχωρήσουν οι εργασίες .
Για το έργο με τον υφιστάμενο σχεδιασμό εκκρεμεί τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή φορέων και οικολογικών οργανώσεων για ακύρωση της ΚΥΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων .
«Είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση με πολυμελή ομάδα της Εγνατία Οδός Α.Ε, ώστε να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις για το τμήμα Καλαμπάκα – Εγνατία, το οποίο είναι μπλοκαρισμένο . Η νέα διαδρομή που προτείνεται έχει το μικρότερο κατασκευαστικό κόστος, δεν έχει περιβαλλοντική όχληση, αποτελεί την συντομότερη διαδρομή και εξυπηρετεί ταυτόχρονα την σύνδεση με Γρεβενά και Καστοριά .
Ο Ε65 είναι ένας αυτοκινητόδρομος εθνικού συμφέροντος και δίνουμε μάχη να συνεχιστεί ούτος ώστε να είναι χρήσιμος, γρήγορος, ασφαλής αλλά και να είναι δρόμος ανάπτυξης όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία αλλά και την Δυτική Ελλάδα», ανάφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός .

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: