Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Προχωρούν τα έργα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας .

 

Προχωρούν τα έργα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας
 
Ξεκινά η αποπεράτωση του έργου της Δυτικής Παράκαμψης Καρδίτσας – τμήμα από διασταύρωση οδού προς Φανάρι, έως διασταύρωση οδού προς Τρίκαλα, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών. Ειδικότερα, μετά την οριστικοποίηση της αρχικής διαλυθείσας εργολαβίας και την εκπόνηση των απαιτούμενων συμπληρωματικών μελετών, υποβλήθηκαν τα στοιχεία στη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μετά την αξιολόγηση προωθείται η ένταξη του νέου υποέργου που αφορά στην ολοκλήρωση του έργου.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με την ένταξη του έργου ολοκλήρωσης στο ΕΣΠΑ, δήλωσε : «Ένα έργο που ήταν σταματημένο για μεγάλο διάστημα, εισέρχεται ξανά στη φάση της υλοποίησης ώστε να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, τόσο για την πόλη της Καρδίτσας και τους κατοίκους της, όσο και για τη διερχόμενη κυκλοφορία, καθόσον ολοκληρώνει το τμήμα αυτό της παράκαμψης της πόλης. Με τις συμπληρωματικές μελέτες και έργα που προβλέπονται, αίρονται τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με τη σύνδεση των παρόδιων περιοχών στην πόλη της Καρδίτσας. Στόχος όλων μας πλέον πρέπει να είναι η αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται, ώστε έγκαιρα να παραδοθεί για χρήση ένα έργο πνοής για την Καρδίτσα».
Το νέο υποέργο έχει προϋπολογισμό ύψους 11,6 εκ.ευρώ και αντικείμενό του είναι Α) η ολοκλήρωση της διαλυθείσας εργολαβίας «Κατασκευή οδικού τμήματος της Δυτικής Παράκαμψης Καρδίτσας από διασταύρωση οδού προς Φανάρι, έως διασταύρωση οδού προς Τρίκαλα», δηλαδή της αρτηρίας του υπόψη τμήματος μήκους 1,93 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 7,5 μέτρων και νησίδα πλάτους 2 μέτρων, των Ισόπεδων Κόμβων (Ι/Κ) Φαναρίου, Αγ. Σεραφείμ και Τρικάλων, καθώς και η κατασκευή του Ι/Κ Τεμπονέρα, Β) η κατασκευή της αρτηρίας από τον Ι/Κ Τρικάλων έως Ι/Κ Αγ. Βησαρίου μήκους 500 μέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 8,45 μέτρων ανά κατεύθυνση, νησίδα πλάτους 2,10 μέτρων, καθώς και η κατασκευή των Ι/Κ Τσιόπουλου και Αγ. Βησαρίου, Γ) η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου από τη διασταύρωση προς Φανάρι, έως τον Ι/Κ Αγ. Βησαρίου, καθώς και οι απαιτούμενες οδικές συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο, συνολικού μήκους 7.850 μέτρων.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις το τμήμα της Δυτικής Παράκαμψης Καρδίτσας από την διασταύρωση της οδού προς Φανάρι έως Ι/Κ Αγ. Βησσαρίου, συνολικού μήκους αρτηρίας 2.430 μ. και παράπλευρου οδικού δικτύου 7.850m, ολοκληρώνεται και πρόκειται να αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται το Κέντρο της πόλης της Καρδίτσας από τη διερχόμενη κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας πλήρως την εγκάρσια κυκλοφορία από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς και την πρόσβαση των παροδίων ιδιοκτησιών με τη δημιουργία ισόπεδων κόμβων και παράπλευρου οδικού δικτύου. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η πλήρης λειτουργικότητα του έργου στη συμβολή του με την Εθνική οδό Καρδίτσης – Τρικάλων και το τμήμα προς Καρδιτσομάγουλα, με την κατασκευή των έργων σε όλο το εύρος που απαιτείται. Τέλος, προβλέπεται και η χρηματοδότηση των πρόσθετων απαλλοτριώσεων που απαιτούνται, προεκτιμώμενου κόστους 3,4 κ.ευρώ.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Δικαιούχος του είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι έως το τέλος του 2015. Παρόντες κατά τις σχετικές ανακοινώσεις στην έδρα της Π.Ε. Καρδίτσας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργία, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, καθώς και η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας κα Μ. Μήτσιου-Τσέλιου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: