Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Συστάθηκε ο Φ.Δ. του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων .

Το διαβάσαμε στους "ΟΡΕΙΝΟΥΣ" , ιστοσελίδα των Θεοδωριάνων , το δημοσιεύουμε και εμείς γιατί μας αφορά .

Μόλις τρεις μέρες(!) πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο πρώην υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Καλογιάννης, ανακοίνωσε την υπογραφή από τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιά, της σχετικής απόφασης για τη σύσταση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Η σύσταση του Δ.Σ. του Φορέα έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, μιας και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έιχε υπογραφεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το γεγονός ότι έγινε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα από το αρμόδιο υπουργείο η υπόθεση του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Απ' την άλλη όταν η σύσταση του Δ.Σ. του Φορέα, του οποίου η πλειψηφία των μελών ορίζεται με υπουργική απόφαση, γίνεται λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αφήνει περιθώρια και για άλλου είδους σκέψεις και σχόλια.
Αν και επιλογή του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν η συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης αυτό δεν παραγματοποιήθηκε και όλοι οι φορείς έχουν τις διοικήσεις τους.
Με την απόφαση του κ. Σουφλιά, πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα ορίζεται ο κ. Χρ. Χασιάκος, Δήμαρχος Αγνάντων. Τα υπόλοιπα μέλη είναι:
Ο κ. Χρ. Λαναράς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Aδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ, με αναπληρωτή τον κ. Ορ. Μπρίκο, Πολιτικό Μηχανικό.
Η κα Π. Μαντζίλα - Μπούτζα, Νομαρχιακή Σύμβουλος, ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον κ. Ι. Καραμπίνα, Νομαρχιακό Σύμβουλο.
Ο κ. Γ. Τσιανάκας, Αντινομάρχης ΄Αρτας, ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ΄Αρτας, με αναπληρωτή τον κ. Αν. Γαλάνη, Νομαρχιακό Σύμβουλο.
Ο κ. Β. Κορμέτζας, ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, με αναπληρωτή τον κ. Δ. Χελά.
Ο κ. Δ. Βουρλίτσης, Πρόεδρος Κοινότητας Ασπροποτάμου, ως εκπρόσωπος των Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Τρικάλων, με αναπληρωτή τον κ. Ηλ. Καραγιώργο, Πρόεδρο Κοινότητας Νεράιδας.
Ο κ. Ν. Μποβίλας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Εγνατίας, ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον κ. Γ. Σκαματζούρα, Κοινοτικό Σύμβουλο Κοινότητας Βαθυπέδου.
Ο κ. Ευαγ. Σιώτος Χωροτάκτης Μηχανικός, ως ειδικός επιστήμονας, με αναπληρωτή τον κ. Κων/νο Μπενέκο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.
Ο κ. Αθ. Μπαζούκας, Δασοπόνος ως εκπρόσωπος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, με αναπληρωτή τον κ. Κουτή Βάιο, Δασοπόνο.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν τριετή θητεία. Πλην του ειδικού επιστήμονα, είναι εκπρόσωποι Φορέων και οι θέσεις των μελών είναι άμισθες. Επίσης εγκρίθηκαν με Αποφάσεις του πρώην Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Στ. Καλογιάννη και οι τέσσερις Κανονισμοί λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: