Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Μεγαλεία για την ορεινή πατρίδα . . . . . . . . . .

Ένας εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια αναλαμβάνει να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα της ΕΥΠ και αυτός είναι ο καριερίστας διπλωμάτης κ. Κώστας Μπίκας απ’ το Αγρίνιο.
Ο κ. Μπίκας είναι διπλωμάτης καριέρας και φέρει το βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Β΄, πλούσιο το βιογραφικό του, στο παρελθόν διετέλεσε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ 1993 – 98.
Στη συνέχεια ανέλαβε πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βαγδάτη και ακολούθως γενικός πρόξενος στη Βοστόνη.
Ήταν χρόνια συνεργάτης του προέδρου της Δημοκρατίας από την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών άνθρωπος έξυπνος, ευπρεπής και πάνω απ’ όλα άνθρωπος με υψηλή παιδεία Ελληνική και Ευρωπαϊκή, ακούει πολύ και μιλάει λίγο όπως και ο πρόεδρος έχει κληρονομήσει τις πολύτιμες αρετές του.
Εδώ και πέντε χρόνια ο κ. Μπίκας ήταν επικεφαλής του ιδιαιτέρου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Για όσους δεν γνωρίζουν για να είναι κάποιος συνεργάτης του κ. Προέδρου πρέπει να είναι σφίγγα και για να φθάσει εκεί έπρεπε να περάσει από σαράντα τέρμινα που έλεγε κι ο παππούς μου.
Για να τρυπώσει άνθρωπος στο στενό περιβάλλον του κ. Προέδρου είναι αδύνατο, αν δεν είναι σοβαρός, ευπρεπής, εχέμυθος και πέρα απ’ όλα εργασιομανής αλλά όλα αυτά να συνδυάζονται από υψηλή παιδεία και μετριοπάθεια.
Η υπηρεσία της ΕΥΠ είναι μια πάρα πολύ λεπτή υπηρεσία, ο αρχηγός της χειρίζεται σοβαρότατα θέματα ασφάλειας σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και θέματα διεκπεραίωσης απορρήτων υπηρεσιών που πολλές φορές έχουν σχέση και με την ντόπια και ξένη τροποκρατία. Για να μην βρεθεί άλλη φορά η ΕΥΠ ξεβράκωτη όπως με τον πρώην κ. Κοραντή ο οποίος μετά την παύση του αντί να καταλαγιάσει στη γωνία έσπευσε να πολιτευθεί αν είναι δυνατόν!
Εύχομαι στον εξέχοντα φίλο, τον πρέσβη κ. Κώστα Μπίκα να επιτύχει στο έργο του όπως πέτυχε μέχρι σήμερα στη διπλωματία στο ΥΠΕΞ και ως επικεφαλής του ιδιαιτέρου γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.
Σε δυο μήνες θα μπούμε στο 2010 χωρίς κανένα απ’ τα τρία μεγάλα έργα που αφορούν το Νομό μας να έχουν ολοκληρωθεί για να προσφέρουν στην οικονομία του τόπου μας.
Το πρώτο είναι το υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας με πολλές πληγές ανοιχτές ακόμα με κυρίαρχο την ολοκληρωμένη και ανθρώπινη αποκατάσταση των Μεσοχωριτών που αυτή τη στιγμή είναι καταδιωκόμενοι και μετανάστες μεσ’ την ίδια την πατρίδα. Το δεύτερο είναι η κάθετος της Εγνατίας προς ΠΑΘΕ Ε65 ένα έργο μυστήριο φανερό και αόρατο, διφορούμενο θα έλεγα γιατί βρίσκεται ανάμεσα στη σκύλα και τη Χάρυβδη δηλαδή ανάμεσα στην Ιόνια οδός και την κάθετο Κρυσταλοπηγής από Αλβανία και Νίκης από Σκόπια στη Μικρολίμνη Σιάτιστας κι από εκεί στην ΠΑΘΕ μέσω Κοζάνης, Σέρβια, Λάρισα.

Και το τρίτο ο δρόμος Τρικάλων – Άρτας ένα αιωνόβιο έργο και το σημαντικότερο για το Νομό Τρικάλων αφού συνδέει τρία μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα την Αιτωλοακαρνανία Ήπειρο με την Θεσσαλία. Θα έλεγα εδώ να επικεντρώσουν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι το ενδιαφέρον τους, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δυο ακόμα κοινοβουλευτικοί απ’ το Νομό Άρτας είναι Τρικαλινοί ο Παύλος Στασινός από την Κορυφή (Κάπρο) και ο Δημήτρης Τσιρώνης μισός Τρικαλινός αφού η μάνα του είναι από τη Λαφίνα (Σκλίβενο) Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: