Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επιμένει η ΠΑΣΕ για την εκτροπή Αχελώου .

«Η θέση όλων μας είναι σταθερή και αμετάβλητη, τα έργα θα πρέπει να συνεχιστούν διότι μέχρι σήμερα ξοδεύτηκαν περίπου 335,6 εκ ευρώ» τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΑΣΕ ο νομάρχης Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός.
Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η πορεία συνέχισης των έργων μετά και την εξέλιξη που σημειώθηκε στο ΣτΕ (με την απόφαση του να υποβάλλει προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ)).
Στη συνεδρίαση ο νομάρχης Λάρισας τόνισε μεταξύ άλλων: « Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο όσον αφορά στην πορεία των έργων, τα έργα για την εκτροπή του Αχελώου προχώρησαν μέχρι σήμερα χάρη στις σημαντικές προσπάθειες του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά.
Σήμερα υπάρχει μία όχι και τόσο καθαρή θέση από την πλευρά της κυβέρνησης για την εξέλιξη του έργου και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Τα έργα πρέπει να συνεχιστούν με την ανάλογη χρηματοδότηση και κυρίως με τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης».
Ο νομάρχης Λάρισας και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΣΕ για την εκτροπή του Αχελώου εξέφρασε στο πλαίσιο της συνεδρίασης την επιθυμία να παραιτηθεί από την προεδρία γιατί όπως είπε οι υποχρεώσεις του ως Γ.Γ της ΕΝΑΕ λόγω και της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης δεν του το επιτρέπουν. Ο Νομάρχης Λάρισας πρότεινε για τη θέση του προέδρου το Νομάρχη Καρδίτσας Φ.Αλεξάκο.
Η πρόταση έγινε δεκτή από όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.
Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΣΕ για την εκτροπή του Αχελώου κ. Φ.Αλεξάκος τόνισε τα εξής: «Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουν τα έργα για την εκτροπή του Αχελώου, παραμένει η βούληση όλων των φορέων για την υλοποίηση του έργου, ήδη γίνονται τα έργα στο Φράγμα της Συκιάς και θα πρέπει όλοι να παρακολουθούμε στενά τις δικαστικές εκκρεμότητες με τελικό στόχο τη συνέχιση των έργων».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Νομάρχες Τρικάλων Η. Βλαχογιάννης, Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στο Ν. Λάρισας Σ. Ροντούλης δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Μ. Ταμήλος, Πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Γ.Πρίντζιος, Πρώην Νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος ΤΕΕ τμ.Κ-Δ Θεσσαλίας Ντ. Διαμάντος, πρόεδρος ΤΕΕ τμ Μαγνησίας Σ. Αναγνώστου, πρόεδρος ΤΕΔΚ Καρδίτσας Γ. Κωτσός, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδας Κ. Σκόρδας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θ. Κοκκινούλης, ο αντινομάρχης Μαγνησίας Δ. Μεργιαλής, ο Διευθυντής Προγραμματισμού του δήμου Βόλου Γ. Κομνηνάκης, ο Δήμαρχος Πινδέων κ. Απ. Παντέρας, ο ειδικός σύμβουλος του Νομάρχη Λάρισας κ. Κ. Γκούμας.
Η διευρημένη κοινότητα "Νεραϊδας" γιατί δεν ήταν εκεί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: