Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ενστάσεις . . . .

Ενστάσεις διατυπώνονται κυρίως για τον «Δήμο-γίγα», τον νέο Δήμο Πινδέων με έδρα την Πύλη. Αυτό προκύπτει από τη συνένωση των Δήμων Γόμφων, Πιαλείων, Πινδέων, Αιθήκων, Πύλης και των Κοινοτήτων Νεράιδας και Μυροφύλλου. Όπως σημειώνουν «δεν μπορεί να έχει καμία σχέση η Πηγή, η Φήκη και το Ελευθεροχώρι, με την Ελάτη, το Περτούλι και το Μυρόφυλλο. Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των κατοίκων αυτών των περιοχών και κυρίως τα οικονομικά μεγέθη».
Ο νομάρχης κ. Ηλ. Βλαχογιάννης εξέφραζε την απογοήτευσή του από τον τελικό σχεδιασμό. Όπως ανέφερε «θεωρώ αδιανόητο το Βαλομάνδρι και ο Παραπόταμος να είναι στον ίδιο δήμο με το Μυρόφυλλο και τη Νεράϊδα. Όλες αυτές οι λανθασμένες μέχρι τώρα εισηγήσεις προς το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αλλάξουν. Για μένα το σωστό θα ήταν να γίνουν οχτώ δήμοι στο νομό».
Το επόμενο Σάββατο 8 Μαΐου συνέρχεται η Γ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων προκειμένου να αποφανθεί επί του σχεδίου, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει επί αυτού το Δ.Σ. Τρικκαίων.
Τέλος γενικευμένη είναι η αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις και μαγειρέματα ενω υπάρχει απροθυμία ανάληψης της ευθύνης από τους τοπικούς συνομιλητές του κ. Ραγκούση
Η αρχική εκτίμηση για τη διαβούλευση που αντί να διευκολυνθεί περιπλέκεται από την ανακοίνωση του χωροταξικού του «Καλλικράτη», δικαιώνεται σε τοπικό επίπεδο.
Το σχέδιο που παρουσιάστηκε για το νομό Τρικάλων με τις δύο προτάσεις, είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και τεκμηρίωσης. Δεν είναι μία ορθολογική πρόταση. Η σωρεία λαθών (στα ονόματα, στον πληθυσμό των δήμων) στο σχέδιο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών αρκούν από μόνα τους για να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση…. …Δεν είναι όμως μόνο αυτά, είναι η όσμωση πολιτικών ή καλύτερα, μικροπολιτικών μεθοδεύσεων που υπονομεύει ανοιχτά την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στο νομό Τρικάλων.
Δεν έχει μέλλον το χωροταξικό του «Καλλικράτη» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: